-Η τοποθέτηση του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο της Ελευθερούπολης, αναμφίβολα, αναβάθμισε την αθλητική εγκατάσταση και την έδρα του Δήμου Παγγαίου. Θα μου επιτρέψει, ωστόσο, ο φίλτατος Χρήστος Μποσμπότης, αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού, να σχολιάσω ότι υπερέβαλε στην δήλωση που έκανε ότι, η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στην βόρεια Ελλάδα, καλύτερο και από το «Καυτανζόγλειο» στάδιο στην Θεσσαλονίκη!

-Άκουσα, πρόσφατα, έναν ομοσπονδιακό προπονητή του στίβου, ο οποίος δήλωσε απογοητευμένος από την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην βόρεια Ελλάδα. «Ψάχνουμε στάδια, για να κάνουμε αγώνες!», σχολίασε και πρόσθεσε ότι ενώ υπάρχουν στάδια με ταρτάν, τα περισσότερα είναι ακατάλληλα για να διεξαχθούν αγώνες. Μόνο το (δημοτικό) στάδιο των Σερρών, είπε, διαθέτει πιστοποιημένο ταρτάν. Επειδή, ο Δήμος αντικατέστησε τον παλιό τάπητα με καινούργιο που είναι σύγχρονων προδιαγραφών. Η δαπάνη για την αλλαγή του ταρτάν ήταν, περίπου, πεντακόσια χιλιάρικα.

-Αν εξαιρέσω, καρντάσια, το ταρτάν που τοποθετήθηκε προ μερικών ετών, δεν μπορώ να δεχτώ ότι το στάδιο της Ελευθερούπολης είναι αρτιότερο από το «Καυτανζόγλειο» στάδιο. Ο σημερινός υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε πως θα βοηθήσει να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις στο συγκεκριμένο στάδιο, το οποίο αφέθηκε χωρίς συντήρηση επί σειρά αρκετών ετών.

-Το ίδιο ισχύει και για το δημοτικό στάδιο Καβάλας «Ανθή Καραγιάννη», που είναι από τα ωραιότερα στάδια στην Ελλάδα, από κατασκευαστική άποψη, αλλά έχει συμπληρώσει μία πεντηκονταετία από την κατασκευή του. Τα στάδια αυτά χρειάζονται συνεχή φροντίδα, για να παραμένουν λειτουργικά και ασφαλή. Εφόσον χρηματοδοτηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, η βόρεια Ελλάδα θα διεκδικήσει και θα πάρει, πάλι, μεγάλες διοργανώσεις στον στίβο, αλλά και το ποδόσφαιρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ