Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Καβάλας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δύο πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καβάλας επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων συνεργάστηκαν και δημιούργησαν κηραλοιφές με φαρμακευτικά υλικά, όπως: αμυγδαλέλαιο, μελισσοκέρι, βούτυρο κακάο, βούτυρο καριτέ και βιταμίνη Ε. Χωρίστηκαν σε ομάδες και με την επίβλεψη των καθηγητών τους στην Χημεία, υλοποίησαν την συγκεκριμένη δραστηριότητα στο εργαστήριο του Χημείου.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, ομάδα μαθητών και μαθητριών του 2ου Γυμνασίου επισκέφτηκαν το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καβάλας, όπου ενημερώθηκαν για τα μαθήματα και τις ιδιαιτερότητες του σχολείου, παρακολούθησαν μία διδακτική ώρα σε μάθημα δικής τους επιλογής και στην συνέχεια δούλεψαν με ενθουσιασμό με τους συμμαθητές τους, στην παρασκευή υγρού σαπουνιού με βρώσιμα υλικά και αρωματικά λάδια με βότανα του κήπου τους. Αξιοσημείωτη ήταν, η υποδοχή από τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε. Καβάλας, με μπουφέ με πρωινά εδέσματα και χυμούς.

Οι παραπάνω δράσεις εντάχθηκαν στον άξονα 7, του συλλογικού προγραμματισμού και αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου του 2ου Γυμνασίου, που αφορά στις σχέσεις και συνεργατικές δράσεις σχολείου και κοινότητας. Η διεύθυνση ευχαριστεί τον διευθυντή του Εν.Ε.Ε.Γυ.-Λ Καβάλας, Κυριάκο Παπαδόπουλο και την διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε. Καβάλας, Κατερίνα Λυτριάνη, για την συνεργασία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ