-Στην ομιλία του στην κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου των Καβαλιωτών της Αθήνας, ο Θίοντορ ανέφερε, μεταξύ πολλών άλλων, ότι έπειτα από έναν κύκλο έντεκα (11) ετών διεκδίκησης, το παλιό νοσοκομείο ανήκει, οριστικά, κατά ογδόντα τοις εκατό (80%) στον Δήμο Καβάλας και κατά είκοσι τοις εκατό (20%) στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια. «Πλέον, το Δημόσιο δεν αξιώνει δικαιώματα επί του ακινήτου», είπε.

-Ποιο ήταν το «ισχυρό χαρτί» που είχε ο Δήμος Καβάλας στην διαμάχη με το ελληνικό Δημόσιο για το παλιό νοσοκομείο; Η απάντηση είναι, η εγγραφή του ακινήτου στο εθνικό κτηματολόγιο από τον Στάθη Εριφυλλίδη. Η κίνηση αυτή έσωσε το ακίνητο από τα «νύχια» του ελληνικού Δημοσίου, γιατί αλλιώς θα δινόταν «προίκα» στο ΤΑΙΠΕΔ, ή την ΕΤΑΔ και θα είχε την ίδια μοίρα με την ακτή Καλαμίτσα, το παλιό Πρωτοδικείο, την παλιά Μεραρχία και τα άλλα ακίνητα του Δημοσίου που δόθηκαν στους δύο Οργανισμούς. Επίσης, ο Δήμος Καβάλας διαθέτει ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο που δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμα, επειδή δεν καταστάλαξε με ποιο τρόπο θα γίνει η αξιοποίηση του.

-Το αστείο είναι, καρντάσια, ότι ο Θίοντορ αμφισβητεί την εγγραφή ενός ακινήτου στο εθνικό κτηματολόγιο σαν απόδειξη για την κυριότητα του! Στην περίπτωση της ακτής Καλαμίτσα, συγκεκριμένα, σχολίασε πως δεν είναι απόδειξη της κυριότητας, ότι η ακτή είναι γραμμένη στο κτηματολόγιο υπέρ του Δήμου Καβάλας! Μάλιστα, την εγγραφή έκανε, πάλι, ο Στάθης Εριφυλλίδης! Αντί, λοιπόν, ο Θίοντορ να αξιοποιήσει αυτό το «δυνατό χαρτί», όπως έγινε με το παλιό νοσοκομείο, για να «κόψει τον βήχα» στην ΕΤΑΔ και να κατοχυρώσει την ακτή Καλαμίτσα ως περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Καβάλας, πήγε στο δικαστήριο και δέχτηκε ότι η ΕΤΑΔ είναι «ιδιοκτήτρια» του ακινήτου!

-Έτσι, είναι αναγκασμένος να «παζαρεύει» το δημοτικό ακίνητο, με τους αετονύχηδες της ΕΤΑΔ! Μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει τρελό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ