-Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, είπε ο γιατρός, διευθυντής της Β΄ Παθολογικής Κλινικής και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, διαθέτει έξι χειρουργικές αίθουσες, από τις οποίες χρησιμοποιούνται οι τρεις! Το σίγουρο είναι, καρντάσια, ότι με τα απογευματινά χειρουργεία, δεν θα χρησιμοποιούνται και οι έξι χειρουργικές αίθουσες. Το ζητούμενο ποιο είναι; Να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες στο νοσοκομείο, για να μειωθεί ο αριθμός των προγραμματισμένων χειρουργείων.

-Πως θα αξιοποιηθούν οι έξι χειρουργικές αίθουσες στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας; Έχοντας το απαραίτητο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό για τις χειρουργικές επεμβάσεις. «Μπορεί ο προϋπολογισμός του κράτους να «αντέξει» την πληρωμή τόσων γιατρών και νοσηλευτών, για να λειτουργούν όλες οι χειρουργικές αίθουσες;», θα ρωτήσει κάποιος. Εάν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά η κεντρική διοίκηση, γιατί διαμορφώθηκαν έξι χειρουργικές αίθουσες στο νοσοκομείο της Καβάλας; Και όχι λιγότερες.

-Αν λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές αίθουσες και υπάρχει ανάγκη να γίνουν απογευματινά χειρουργεία, τότε ας εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο. Όμως, δεν γίνεται να χρησιμοποιούνται οι μισές αίθουσες και να μεταφέρονται οι χειρουργικές επεμβάσεις το απόγευμα. Και κάτι επίσης σοβαρό.

-Η χειρουργική επέμβαση δεν είναι μία απλή εξέταση από γιατρό στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Για μία τέτοια εξέταση, ο πολίτης μπορεί να κλείσει ένα απογευματινό «ραντεβού» για να προσέλθει στο νοσοκομείο. Ο γιατρός που θα χειρουργήσει, πρέπει να βρίσκεται σε άριστη πνευματική και φυσική κατάσταση. Αν έκανε χειρουργεία από το πρωί έως το μεσημέρι, πως θα χειρουργήσει και το απόγευμα;

-Η ετοιμότητα του γιατρού είναι σε υψηλότερο επίπεδο τις πρωινές ώρες, άρα και η ασφάλεια μιας χειρουργικής επέμβασης. Το απόγευμα και έπειτα από το κανονικό ωράριο εργασίας, τα αντανακλαστικά μειώνονται.

-Ρωτώ, λοιπόν, τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, θα λειτουργήσει όλες τις χειρουργικές αίθουσες τις πρωινές ώρες;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ