Με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την διεύρυνση της επισκεψιμότητας από αγορές-στόχους της κεντρικής Ευρώπης, ο Δήμος Καβάλας και η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση «Δημωφέλεια» συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ, που πραγματοποιήθηκε 7-9 Μαρτίου 2023 στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, η συμμετοχή εγγράφεται στο πλαίσιο του εμπλουτισμένου σχεδίου τουριστικής προβολής της επιχείρησης και επικεντρώθηκε στην παρουσίαση των πολλαπλών δυνατοτήτων που προσφέρει η Καβάλα ως προορισμός, για ολιγοήμερες, αλλά και πολυήμερες διακοπές, σε όλη την διάρκεια του έτους, στο ευρύ και εξειδικευμένο κοινό της έκθεσης. Συγκεκριμένα, η «Δημωφέλεια» επιδιώκοντας, σταθερά και με συνέπεια, την καλύτερη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Καβάλας, συμμετείχε με επιτυχία σε δράση δικτύωσης (επαφές B2B) που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από την έναρξη της έκθεσης. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hyatt στο κέντρο του Βερολίνου και συμμετείχαν πάνω από 25 δημοσιογράφοι, travel bloggers, τουριστικοί πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία.

Η αποστολή του Δήμου Καβάλας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της «Δημωφέλεια», Παναγιώτη Αγγελίδη και την διευθύντρια πολιτιστικού τουρισμού και ανάπτυξης, Κυριακή Γανίτου, πραγματοποίησε ενδιαφέρουσες επαφές και συναντήσεις με εκπροσώπους εξειδικευμένων και θεματικών τμημάτων της τουριστικής αγοράς, κυρίως για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, διαπιστώνοντας με ικανοποίηση, ότι η Καβάλα μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τους Γερμανούς τουρίστες σε όλη την διάρκεια του έτους. Το βίντεο που επιμελήθηκε η «Δημωφέλεια» και στο οποίο παρουσιάζεται όλο το τουριστικό προϊόν της Καβάλας (παραλίες, γαστρονομία, στοιχεία πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού, υπαίθριες δραστηριότητες κ.α.) κέρδισε τις εντυπώσεις και έφερε ένα βήμα πιο κοντά τους Γερμανούς με τον Δήμο Καβάλας. Η Γερμανία είναι μία από τις κορυφαίες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, με μεγάλη δυναμική και σταθερή αύξηση των ροών μετά την πανδημία. Μεγάλο μέρος των τουριστικού ρεύματος κατευθύνεται στην βόρεια Ελλάδα, με την Καβάλα να είναι σε θέση να προσελκύσει σημαντικό κοινό από την συγκεκριμένη αγορά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ