-Πυροσβέστες και στρατιωτικοί στο Ε.Κ.Α.Β. (Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας), οπλίτες γιατροί θητείας στα Κέντρα Υγείας και, γιατί όχι, «μαθητευόμενοι μάγοι» για τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία! Έτσι, καρντάσια, θα «χτίσουμε» το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) στην Ελλάδα!

-Ο Καβαλάρχης ζήτησε από τον υφυπουργό εθνικής άμυνας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, να διερευνήσει την πιθανότητα, να τοποθετηθεί μόνιμα ένας, τουλάχιστον, γιατρός οπλίτης θητείας στο πολυδύναμο ιατρείο παραλίας Οφρυνίου. Και τι είναι το πολυδύναμο ιατρείο στην παραλία Οφρυνίου, το ιατρείο στρατιωτικής μονάδας στον Έβρο; Για να κάνει την θητεία του, οπλίτης γιατρός;

-Ο οπλίτης γιατρός θητείας θα πληρώνεται από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας-Θράκης), ή θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ανιδιοτελώς, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων; Να αντικαταστήσουμε, λοιπόν, τους γιατρούς στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία, με οπλίτες γιατρούς θητείας, για να καλυφθούν οι θέσεις των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, για τα απογευματινά χειρουργεία.

-Γίνεται, επίσης, να αποσπαστεί γιατρός οπλίτης θητείας από στρατιωτική μονάδα, για να «υπηρετήσει» σε δομή του Εθνικού Συστήματος Υγείας; Με την σημερινή κεντρική διοίκηση, μπορούν να γίνουν πράξη (με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) σχεδόν τα πάντα! Αναρωτιέμαι, καρντάσια, τι απάντησε ο υφυπουργός εθνικής άμυνας στον Καβαλάρχη, για το συγκεκριμένο αίτημα. Θα λυπηθώ αν του απάντησε ότι θα διερευνήσει την πιθανότητα, να τοποθετηθεί στο πολυδύναμο ιατρείο της παραλίας Οφρυνίου οπλίτης γιατρός.

-Υ.Γ. Κι αν τοποθετηθεί γιατρός οπλίτης, θα κάνει όλη την θητεία του στην παραλία Οφρυνίου; Αν χρειαστεί να μετατεθεί σε άλλη στρατιωτική μονάδα, θα τοποθετηθεί δεύτερος γιατρός οπλίτης;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ