Με τον όμορφο τελικό αγώνα, μεταξύ των ομάδων του Ανδροσθένη Θάσου και της Νίκης Αλεξανδρούπολης, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 η τελική φάση (final 4) του πρωταθλήματος γυναικών της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου 2024 στην Θάσο. Για ένα διήμερο, το νησί της Θάσου έγινε το «επίκεντρο» του όμορφου αθλήματος της πετοσφαίρισης και φιλοξένησε τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος γυναικών.

Στους ημιτελικούς αγώνες, που έγιναν το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, ο Ανδροσθένης Θάσου νίκησε με 3-0 σετ τον Α.Ο. Σερρών και η Νίκη Αλεξανδρούπολης, με το ίδιο αποτέλεσμα, τον Πανσερραϊκό. Έτσι, στον τελικό αγώνα έπαιξαν ο «Ανδροσθένης», στην πρώτη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα γυναικών και η Νίκη Αλεξανδρούπολης, με μακρά παράδοση στα πρωταθλήματα των εθνικών κατηγοριών. Νικητής αναδείχτηκε ο σύλλογος της Αλεξανδρούπολης με 3-1 σετ και ως πρωταθλητής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα διεκδικήσει την επάνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία, από την οποία υποβιβάστηκε την προηγούμενη περίοδο. Στον αγώνα για τις θέσεις 3-4, ο Α.Ο. Σερρών επικράτησε, άλλη μια φορά, του Πανσερραϊκού με 3-0. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή και η φιλοξενία των Θασίων, προς τα σωματεία εκτός του νησιού και τους φιλάθλους τους, άψογη. Το τουρνουά παρακολούθησε αρκετός κόσμος, που υποστήριξε τις προσπάθειες όλων των ομάδων.

Στους άνδρες, ο Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» νίκησε 3-0 σετ τον Ερμογένη Ξάνθης, στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και κατέλαβε την 5η θέση στον όμιλο της Β΄ εθνικής κατηγορίας που διεξάγεται σε επίπεδο Ε.Σ.ΠΕ. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Α.Ο. Σερρών, που θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία. Η τελική βαθμολογία είναι η εξής: Α.Ο. Σερρών 17 βαθμοί (21-8 σετ), Γ.Ε. Αλεξανδρούπολης 14 (18-9), Έβρος Σουφλίου 12 (18-13), Ερμογένης Ξάνθης 3 (8-23), Καβάλα 2 (9-21).

Το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου 2024, στην Αλεξναδρούπολη, θα διεξαχθεί το final four του πρωταθλήματος κορασίδων (Κ18) με την συμμετοχή των σωματείων: Α.Ο. «Καβάλα», Α.Ο. Αμυγδαλεώνα, Α.Ο. Σερρών, Νίκη Αλεξανδρούπολης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ