Μεγάλη διάσταση έχει λάβει τα τελευταία έτη στην Ελλάδα, το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας. Η Νοσηλευτική Υπηρεσία και το Γραφείο Εκπαίδευσης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία και βία κατά των γυναικών, ο ρόλος των επαγγελματιών υγείας», που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, του Υπουργείου εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων. Χαιρετισμό απηύθυναν: η υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, κα Συρεγγέλα, η γενική γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κα Γούλα, ο διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Γ. Τσιγάρας, ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Αχ. Γερόπουλος και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Ε. Καμπουρίδης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου: «Εξαιρετικοί και διακεκριμένοι ομιλητές στον χώρο τους, ανέλυσαν θέματα που άπτονται του κοινωνικού ζητήματος της βίας. Η Ελένη Φώτου, δικαστική ψυχολόγος, υπεύθυνη προγράμματος δραστών, πραγματογνώμων για τις Εισαγγελίες Καβάλας και Δράμας, μέλος της Οργάνωσης «ΒΙΑ-ΣΤΟΠ», ανέπτυξε το θέμα: «Χαρακτηριστικά στοιχεία του δράστη ενδοοικογενειακής βίας και εκτίμηση κινδύνου», ο Δρ. Σπυρίδων Κουτσούκης, ειδικός ιατροδικαστής, στην Ιατρική Υπηρεσία Θράκης, μέλος του διοικητικού συμβούλιου της Οργάνωσης «ΒΙΑ-ΣΤΟΠ», παρουσίασε το θέμα: «Ενδείξεις σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης», η Χρυσάνθη Καδόγλου, αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας, μίλησε για το «Νομικό πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας», η Ευφροσύνη Σπανέα, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας, μέλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Συντάγματος, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, έκανε την διάλεξη: «Μου έχει κάνει τόσα, θέλω να τον χωρίσω, αλλά στο τέλος επιστρέφω»: Ψυχολογικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην παραμονή της γυναίκας σε μία κακοποιητική σχέση». Από την πλευρά των επαγγελματιών υγείας, η Αικατερίνη Πετράκη, νοσηλεύτρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων και μέλος του γενικού συμβουλίου της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), παρουσίασε την εισήγηση του θέματος: «Ο ρόλος του νοσηλευτή του Τ.Ε.Π. στην διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας».

Στην ημερίδα συμμετείχε μεγάλος αριθμός νοσηλευτών, ιατρών, κοινωνικών λειτουργών και εργαζομένων από διάφορα τμήματα του νοσοκομείου. Συνολικά, 270 εργαζόμενοι παρακολούθησαν την ημερίδα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ομιλητές. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην διοίκηση του νοσοκομείου, στην υποδιεύθυνση της Πληροφορικής και στον προϊστάμενο και το προσωπικό της Τεχνολογίας Τροφίμων-Διατροφής, για την υποστήριξη τους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ