Πρωτοβουλία για την ευρύτερη ανάδειξη του ζητήματος της μεταφοράς τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), τα οποία εδρεύουν στην Καβάλα (και την Δράμα), στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.), αναλαμβάνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Πα.Σο.Κ., όπως αναφέρει στο ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη με τον τομέα παιδείας του Κινήματος, με αντικείμενο την φημολογούμενη απόσχιση του εκπαιδευτικού ιδρύματος της Καβάλας από το ΔΙ.ΠΑ.Ε. και την απορρόφησή του από το Δ.Π.Θ. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας απ’ όλη την επικράτεια (και από το ΔΙ.ΠΑ.Ε. και από το Δ.Π.Θ.), εκπαιδευτικοί από την Καβάλα, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, καθώς και υποψήφιοι βουλευτές Καβάλας του ΠΑ.λΣΟ.Κ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ενημέρωσε τον τομέα παιδείας, για τον προβληματισμό και την ανησυχία που υπάρχει, για την μετάβαση από το ΔΙ.ΠΑ.Ε. στο Δ.Π.Θ., η οποία διαδέχεται την μόλις προ λίγων ετών ενσωμάτωση του Α.Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε., ανησυχία που εντείνεται, από το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας, όσο και της τοπικής κοινωνίας, ενώ δεν προηγήθηκε κανενός είδους διάλογος, ή διαβούλευση, με τους αρμόδιους φορείς. Οι τοπικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τηρούν σιγή ιχθύος και αποφεύγουν να τοποθετηθούν για το ζήτημα. Γιατί άραγε; Πρόκειται, όμως, για ζήτημα που θα δημιουργήσει επιπτώσεις για την Καβάλα για τις επόμενες δεκαετίες και δεν μπορεί να αποφασιστεί ερήμην της τοπικής κοινωνίας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή άρχισε τον σχετικό διάλογο και ζητάει ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς, ενώ θα πάρει και πρωτοβουλία για την σύγκληση μιας ευρείας σύσκεψης φορέων στην Καβάλα για το ζήτημα αυτό. Οι εποχές που κάποιοι αποφάσιζαν για την Καβάλα, μακριά από την Καβάλα και ερήμην της Καβάλας, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ακόμα κι αν υπάρχουν εθνικοί λόγοι που επιτάσσουν αυτή την εξέλιξη, οι Καβαλιώτες πρέπει να ενημερωθούν εκτενώς. Οφείλουμε ως τοπική κοινωνία να είμαστε έτοιμοι και να διαθέτουμε συγκεκριμένο πλάνο, σχέδιο και διεκδικήσεις, ενόψει της παραπάνω εξέλιξης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ