Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας, η ημερίδα με τίτλο: «Σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό», που συνδιοργανώθηκε από το φροντιστήριο «Πυρήνας» και την έγκριτη εταιρεία συμβουλευτικής Career Counseling, με την πολύτιμη αρωγή της δημοτικής βιβλιοθήκης. Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του, ο πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής Καβάλας, καθηγητής Νίκος Βορδός, ο οποίος στην σύντομη, πλην όμως περιεκτική εισήγησή του, σκιαγράφησε τα χαρακτηριστικά του εργασιακού μέλλοντος που αναδύεται στο πλαίσιο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και παρουσίασε το ιδιαίτερα ελκυστικό προφίλ του Τμήματος Φυσικής, αναδεικνύοντας τις πολύπλευρες δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα των σπουδών στην Καβάλα.

Αξιοσημείωτη υπήρξε και η ζωντανή σύνδεση, μέσω Skype, με την νότια Κορέα και τον Έλληνα καθηγητή, Μιχαήλ Τανόγλου, στο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Jeonju University School of Tourism & Culture, ο οποίος ανέδειξε το ραγδαία μεταβαλλόμενο πεδίο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών σε παγκόσμιο επίπεδο και την συνακόλουθη δημιουργία αγγλόφωνων προγραμμάτων σπουδών σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου «Πυρήνας», Αργύρης Μυστακίδης, παρουσίασε αναλυτικά το περίγραμμα του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, τις δυνατότητες και τον τρόπο πρόσβασης από κάθε τύπο Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στις στρατιωτικές σχολές και στα σώματα ασφαλείας. Ακολούθως, στην εξαιρετική και εμπεριστατωμένη παρουσίασή του, ο Δρ. Χρήστος Ατλάσης, της Career Counseling, ανέλυσε τις ιδιαιτερότητες και την πολυπλοκότητα της διαδικασίας λήψης αποφάσεων σε ζητήματα επιλογής καριέρας. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, των παρευρισκόμενων κέντρισε η παρουσίασή του, σχετικά με τις διαδικασίες και το κόστος πραγματοποίησης σπουδών σε Ευρώπη και Αμερική, που αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην Καβάλα, εγκαινιάζοντας, έτσι, την συνεργασία μεταξύ του φροντιστηρίου «Πυρήνας» και της Career Counseling στην συμβουλευτική και στην καθοδήγηση για σπουδές στο εξωτερικό.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τον πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής, Δρ. Νικόλαο Βορδό, τον καθηγητή, Δρ. Μιχαήλ Τανόγλου, την διεύθυνση και το προσωπικό της δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας, καθώς και όλους τους μαθητές/μαθήτριες και τους γονείς/κηδεμόνες τους, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Οι διοργανωτές επιφυλάσσονται για την πραγματοποίηση αντίστοιχων δράσεων στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ