Συνάντηση με την πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, Gerda Volg, είχε την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης. Η συνάντηση ήταν ενταγμένη στην περιοδεία της πρέσβειρας στον Έβρο. Εξετάστηκε η προοπτική συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σημαντική προοπτική τουριστικής συνεργασίας, καθώς η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συγκεντρώνει χαρακτηριστικά, που την καθιστούν ελκυστική σε Αυστριακούς τουρίστες και με αυτό το δεδομένο, συμφωνήθηκε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μιας απ’ ευθείας πτήσης από την Αυστρία προς κάποιο αεροδρόμιο της Περιφέρειας.

Ακόμα, συμφωνήθηκε η διερεύνηση των εμπορικών σχέσεων και η σύσφιξη τους, καθώς και η υλοποίηση κοινών δράσεων στον τομέα του πολιτισμού. Ο περιφερειάρχης πρότεινε την αναβίωση της παλαιότερης συνεργασίας του μεγάρου μουσικής Κομοτηνής με αυστριακά μουσικά σύνολα κλασσικής μουσικής. Η Gerda Volg συμφώνησε. Η συνεργασία αυτή, θα υλοποιηθεί αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διορθωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο μέγαρο μουσικής, ωστόσο ενδιάμεσα θα σχεδιαστούν και άλλες δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν: ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Βαγγέλης Πουλιλιός και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης διεθνών σχέσεων, διαπεριφερειακών συνεργασιών και εξωστρέφειας, Χάρης Δαλκίτζης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ