-Το έτος 2022, το ελληνικό κράτος δαπάνησε 31 δισεκατομμύρια ευρώ, για να εισάγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, προκειμένου να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας. Το πρόγραμμα ενίσχυσης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που βρίσκεται σε εξέλιξη, αν δεν κάνουμε λάθος, υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Αντιλαμβάνεστε πως με την εξοικονόμηση των 31 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την εισαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, η πολιτική ηγεσία θα μπορούσε όχι απλά να εκσυγχρονίσει, αλλά να καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις πανίσχυρες και την χώρα «αστακό»! Θα μπορούσε, επίσης, να αναπτύξει μία πολύ ανταγωνιστική πολεμική βιομηχανία. Θα αναβάθμιζε τα (δημόσια) πανεπιστήμια και την υποχρεωτική εκπαίδευση. Θα έκανε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) κόσμημα! Θα αναδείκνυε την πραγματική αξία του πρωτογενή τομέα κ.λπ. Ωστόσο, μερικοί εξακολουθούν να θέλουν την Ελλάδα μονίμως ενεργειακά εξαρτώμενη, για να εξυπηρετούνται τα μικρότερα και μεγαλύτερα συμφέροντα τους, όπως έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Energean, Μαθιός Ρήγας.

-Υπάρχουν προϋποθέσεις, για την ανάπτυξη υδρογονανθράκων στην Ελλάδα; Στο ερώτημα αυτό, ο Μ. Ρήγας έδωσε την ακόλουθη απάντηση: «Θεωρώ ότι, οι προοπτικές είναι σημαντικές. Ωστόσο, χρειάζεται η έρευνα και παραγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου να αντιμετωπιστεί, πλέον, ως εθνική υπόθεση. Ένα εθνικό στοίχημα, που πρέπει να κερδηθεί». Και πρόσθεσε: «Ως Έλληνας πολίτης, δεν μπορώ να δεχθώ ότι αυτό που έγινε στο Ισραήλ, από ξένους ενεργειακούς ομίλους, αλλά και από μία ελληνική εταιρεία, την Energean, δεν μπορεί να γίνει και στην χώρα μου».

-Πιστεύετε, αγαπητοί αναγνώστες, ότι η σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα, θα τολμούσε να υπογράψει συμφωνία με την Gazprom, τον παγκόσμιο ενεργειακό κολοσσό στους υδρογονάνθρακες, για να κάνει την έρευνα και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο πέλαγος, στο Αιγαίο πέλαγος, νοτίως της Κρήτης και όπου αλλού υπάρχουν κοιτάσματα στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (Α.Ο.Ζ.); Όπως υπέγραψε η κυβέρνηση του Ισραήλ την συμφωνία με την Energean, με την οποία καλύπτεται πάνω από το 50% των ενεργειακών αναγκών της χώρας σε φυσικό αέριο και έκανε το Ισραήλ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, εξαγωγέα πετρελαίου.

-Όχι, αγαπητοί αναγνώστες, δεν θα τολμήσει η κυβέρνηση στην Ελλάδα να υπογράψει μία συμφωνία με την Gazprom. Γιατί, η Ελλάδα επέλεξε να βρίσκεται στην «σωστή πλευρά της ιστορίας»! Επέλεξε να κατασκευάσει τους πλωτούς σταθμούς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης, για να μεταφέρουν τα ειδικά δεξαμενόπλοια, των Ελλήνων εφοπλιστών, το ακριβό αμερικανικό Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο, το οποίο μέσω των πλωτών σταθμών, θα διοχετεύεται στην Ευρώπη. Επέλεξε να δαπανά αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ κάθε έτος, για να εισάγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, προκειμένου να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας. Επέλεξε να κάνει «διπλωματία», μέσω των συμφωνιών, με χώρες όπως η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Γερμανία κ.ά., για την υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος. Δυστυχώς, το όραμα του Μ. Ρήγα, θα μείνει «όνειρο θερινής νύχτας»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ