Την πρώτη έκδοση του προγράμματος του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 και την πρώτη ομάδα από 85 υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, παρουσίασε την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 στον κινηματογράφο «Απόλλων», ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος, Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος.

Στην ομιλία του ανέφερε τα εξής: «Η εντυπωσιακά μεγάλη και συγκινητική παρουσία σας εδώ, είναι η αναγνώριση της διαδρομής που χαράξαμε μαζί. Μαζί με τους συνεργάτες μου. Μαζί με την ομάδα μας. Πάντα με συνέπεια, με σοβαρότητα, με αφοσίωση. Πάντα με προτεραιότητα τα προβλήματα των δημοτών. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε υποδειγματική και ουσιαστική συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο και σε όλα τα διοικητικά όργανα του Δήμου μας. Αυτό είναι η απόδειξη της συνέπειας που μας χαρακτηρίζει. Για εμάς, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι σοβαρή υπόθεση. Είναι ένας θεσμός που σταθερά υπηρετούμε και σεβόμαστε.

Για την δημοτική μας ομάδα, η Καβάλα, οι Φίλιπποι, η Νέα Καρβάλη και όλες οι Κοινότητες και οι οικισμοί, είναι «ο Τόπος της Ζωής μας». Με ξέρετε. Γεννήθηκα στην Καβάλα, έκανα οικογένεια στην Καβάλα, ζω κι εργάζομαι στην Καβάλα. Αγαπώ τον τόπο μου, ζω γι’ αυτόν τον τόπο. Πιστεύω ότι ο Δήμος Καβάλας μπορεί και πρέπει να κάνει την διαφορά, μπορεί και πρέπει να κάνει το άλμα και να βρεθεί ψηλά. Έχουμε γερά χαρτιά στα χέρια μας. Έχουμε τον μεγάλο πλούτο του τόπου μας. Έχουμε την ιστορία μας. Με πολύτιμη αξία το ισχυρό μας παρελθόν, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα λαμπρό μέλλον.

Θέλουμε και δικαιούμαστε έναν ισχυρό Δήμο. Θέλουμε και μπορούμε να αξιοποιήσουμε χρηματοδοτικά προγράμματα και επενδυτικές ευκαιρίες. Θέλουμε και μπορούμε να στήσουμε ένα σχέδιο βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και δημογραφικής ανάπτυξης του πληθυσμού. Θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε τον Δήμο Καβάλας διεθνή τουριστικό προορισμό. Θέλουμε να γίνει ο Δήμος Καβάλας κόμβος συνδυασμένων μεταφορών και μπορούμε να το πετύχουμε, αφού διαθέτουμε τις υποδομές, λιμάνι, Εγνατία οδό, αεροδρόμιο και σιδηροδρομική σύνδεση που υλοποιείται. Θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε στον Δήμο Καβάλας ενεργειακή ανεξαρτησία και αυτονομία. Θέλουμε και μπορούμε να εξασφαλίσουμε στον Δήμο Καβάλας οικονομική αυτάρκεια και αυτοτέλεια. Θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε την Καβάλα ελκυστική πόλη «πρώτης γραμμής» τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες τον χρόνο, πόλη νεολαίας και φοιτητών, πόλη πρωτοποριακή και σύγχρονη, πόλη σε πρότυπο ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Αυτά πιστεύουμε, γι’ αυτά εργαζόμαστε. Και προχωρούμε. Με σχέδιο, με οργάνωση, με γνώση, με ικανότητα, με «φλόγα» και φιλοδοξία, για να αλλάξουμε την εικόνα, να δώσουμε στη νέα γενιά αυτοπεποίθηση, να δώσουμε στους δημότες μας, αυτό που τους αξίζει. Σας καλώ όλους να βρεθούμε συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι, σε αυτή την προσπάθεια, να δημιουργήσουμε την Καβάλα του μέλλοντος. Έναν Δήμο Καβάλας όπως μας αξίζει. Για τον Δήμο Καβάλας της ζωής μας. Για την Καβάλα του μέλλοντός μας. Να κάνουμε όλοι μαζί ένα άλμα, πιο γρήγορο από την φθορά».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μίμης Χριστοφιλογιάννης, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας, έρευνας και καινοτομίας, Κώστας Αντωνιάδης, ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» και της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο, Χριστόδουλος Τοψίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Θόδωρος Μαρκόπουλος και Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο πρώην αντινομάρχης Καβάλας, Γιώργος Τσαλουχίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Καβάλας, Σωτήρης Παπαδόπουλος και Μπάμπης Κουφατζής, η πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας, Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Δράκος, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Ιορδάνης Παπαντίδης, τα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Αθανασιάδου-Μπουμπούνα, Οδυσσέας Αντωνιάδης, Κώστας Χάιτας, ο πρώην δήμαρχος Κεραμωτής και πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.) Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μένανδρος Μαρινάκης, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Βουλγαρίδης, ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ., Τάσος Τσαλδαρίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης, ο πρόεδρος του σωματείου καφεζυθοπωλών, Γιώργος Βαφείδης και ο πρόεδρος του σωματείου ΤΑΞΙ, Χρήστος Ιωαννίδης.

Επίσης, παρέστησαν εκπρόσωποι του υπουργού εθνικής άμυνας και βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, η υποψήφια βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Αναστασία Μιρλή και εκπρόσωποι της υποψήφιας βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μαίρης Χατζηκωνσταντίνου. Ο πρώην υπουργός, βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος, στο συγκινητικό μήνυμά του που διαβάστηκε, εξέφρασε την βαθιά εκτίμησή του στο πρόσωπο του Μάκη Παπαδόπουλου, με την ευχή να είναι ο επόμενος δήμαρχος Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ