-Ο Λεωνίδας Παππάς πήρε την 1η θέση από τον Δημήτρη Παπουτσή, στην κυριολεξία, «πάνω στο νήμα» και ονειρεύεται, πλέον, να εκλεγεί βουλευτής (Καβάλας) στην πρώτη συμμετοχή του στις εθνικές εκλογές. Αν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αναδειχτεί δεύτερο κόμμα στις (επαναληπτικές) εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, είπε, θα εκλέξει βουλευτή στην Καβάλα.

-Πάντως, στην πρώτη εκτίμηση που έκανε, πριν από την διεξαγωγή των εκλογών την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, δεν έπεσε διάνα! Είπε, ο Λεωνίδας το καρντάσι, ότι στις 22 Μαΐου 2023, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα έχει, πάλι, βουλευτική έδρα στον Νομό Καβάλας. Τελικά, η έδρα πήγε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και την Σουλτάνα.

-Ωστόσο, με την καθίζηση που έπαθε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., την περασμένη Κυριακή, δεν αποκλείεται τον Ιούνιο να μείνει στην 3η θέση. Αν και βλέπω ότι, αν χάσει την έδρα η Σουλτάνα, είναι πιο πιθανό να την κερδίσει η Αγγελική Δεληκάρη και να κάνει το απόλυτο (4-0) η Νέα Δημοκρατία, παρά να εκλεγεί βουλευτής ο Λεωνίδας.

-Μετά από το αποτέλεσμα της Κυριακής 21 Μαΐου 2023, οι περισσότεροι σχολιάζουν τον πάταγο που προκάλεσε η πτώση των 11 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και όχι την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, που διατήρησε την εκλογική της δύναμη, παρά την φθορά από την άσκηση της διακυβέρνησης. Οι ψηφοφόροι της συσπειρώθηκαν, ενώ εκείνοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «σκορπίστηκαν στους πέντε ανέμους»!

-Δεν είμαι βέβαιος, καρντάσια, ότι οι παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα επιστρέψουν στο πολιτικό τους «σπίτι», όπως τους κάλεσε να κάνουν ο Λεωνίδας Παππάς. Θεωρώ ότι αρκετοί θα προτιμήσουν την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, γιατί δεν θέλουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεύτερο κόμμα και γιατί η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πιο κοντά να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεν θα τους «χαλάσει», να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός για δεύτερη τετραετία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ