-Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, δήλωσε ότι προκλήθηκε και αντέδρασε με έντονο τρόπο απέναντι στους δημοτικούς συμβούλους, Άρη Βέρρο και Σωτήρη Σωτηριάδη, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου. «Αμφισβήτησαν την δημοκρατικότητά μου. Δεν πρέπει να γίνονται αυτά κι εγώ, όταν με προκαλούν, πρέπει λίγο να συγκρατώ τα νεύρα μου. Αλλά, ξέρετε, δεν παύει ένας δήμαρχος να είναι άνθρωπος, ο οποίος δέχεται πυρά για μέρες για το θέμα αυτό», είπε, αναφερόμενος στην αντίδραση που προκάλεσε η βράβευση των πρωταθλητριών του στίβου, Κατερίνας Θάνου και Βούλας Παπαχρήστου (σ.σ. κυρίως της δεύτερης) σε εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας. Η φράση που έκανε τον δήμαρχο να χάσει την ψυχραιμία του ειπώθηκε από τον Σωτ. Σωτηριάδη, ο οποίος χαρακτήρισε την εκδήλωση «πλυντήριο της Χρυσής Αυγής».

-Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο δήμαρχος Καβάλας αντιδρά με οξύ τρόπο στην κριτική που δέχεται από δημοτικούς συμβούλους. Τις προηγούμενες φορές δήλωσε πως θα συγκρατείται και δεν θα απαντάει στις προκλήσεις. Δεν μπόρεσε να τηρήσει τον λόγο του και έπεσε στην παγίδα, κατά την άποψη μας, που του έστησε ο Σωτ. Σωτηριάδης.

-Ο δήμαρχος ανέφερε και κάτι ακόμα, που είναι υποτιμητικό για τον δημοτικό σύμβουλο που τον «έβγαλε εκτός εαυτού» και δείχνει ότι έχει «στοχοποίησει» ορισμένους πολιτικούς αντιπάλους του. Είπε ότι: «Ο κύριος Σωτηριάδης, είναι μικρός ηλικιακά, για να αμφισβητήσει την δημοκρατικότητά μου». Κάποτε, όχι πολύ παλιά, ο Στάθης Εριφυλλίδης αποκάλεσε δημοτικό σύμβουλο στην διάρκεια συνεδρίασης του συλλογικού οργάνου «πολιτικό μειράκιο», για να τονίσει την έλλειψη εμπειρίας του στην πολιτική.

-Επειδή ο Σωτ. Σωτηριάδης είναι μικρότερος ηλικιακά από τον δήμαρχο Καβάλας, δεν σημαίνει πως στερείται το δικαίωμα να ασκεί κριτική και να καταθέτει την άποψη του. Η έλλειψη εμπειρίας του στην πολιτική, αν και έχει προηγούμενη θητεία στο δημοτικό συμβούλιο, πρέπει να αντιμετωπίζεται με «κατανόηση» και «συμπάθεια» από τους έμπειρους συναδέλφους του. Ο δήμαρχος ήταν, προφανώς, φορτισμένος και ξέσπασε στον Σωτ. Σωτηριάδη, για τα πυρά που δεχόταν εκείνες τις ημέρες. Κατά την άποψη μας, ο δήμαρχος έπρεπε να προκαλέσει την συζήτηση για την επίμαχη εκδήλωση και βράβευση στην αρχή της συνεδρίασης, για να δώσει την απάντηση στα πυρά που δέχτηκε. Θα προλάβαινε την προβοκάτσια και θα κάλυπτε τυχόν ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων. Θεώρησε ότι θα το προσπεράσει «ανώδυνα», ή έκρινε πως δεν χρειάζεται να «απολογηθεί» στο κορυφαίο πολιτικό όργανο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τελικά, ήρθε ο «αιφνιδιασμός» λίγο μετά την λήξη της συνεδρίασης και το «θερμό επεισόδιο» με τους: Α. Βέρρο και Σωτ. Σωτηριάδη.

-Δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να αλλάξει ο χαρακτήρας του δημάρχου Καβάλας. Εφόσον είναι ευέξαπτος σε ορισμένα ζητήματα, δεν έπρεπε να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα. Διότι, αν χάνει την ψυχραιμία του εύκολα απέναντι σε δημοτικό σύμβουλο, θα «ξεφύγει» σίγουρα και απέναντι σε άτομα με υψηλότερα αξιώματα εκθέτοντας τον ίδιο, αλλά κυρίως τον φορέα που εκπροσωπεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ