Επτά μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, ο Θόδωρος Μουριάδης ανακοίνωσε επίσημα ότι θα διεκδικήσει πάλι τον δημαρχιακό θώκο στον Δήμο Καβάλας, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος». Όπως και το 2019, επέλεξε να κάνει την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (Ο.Ε.Β.Ε.) Νομού Καβάλας, για να τιμήσει την μνήμη του πατέρα του, που ήταν ξυλουργός στο επάγγελμα.

Συγχρόνως, έκανε τον απολογισμό των 3,5 ετών της τρέχουσας θητείας του, που άρχισε με την πανδημία του κορονοϊού covid-19 και συνεχίστηκε με την πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση. Οι κρίσεις αυτές, ανέφερε, ανάγκασαν την δημοτική Αρχή να «αναδιπλωθεί», να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα και να χαράξει νέα στρατηγική. «Η μάχη με τα προβλήματα είναι συνεχής. Με τα λάθη και τις παραλείψεις, αλλά γινόμαστε καλύτεροι καθημερινά. Η πρόοδος που συντελείται είναι εμφανής. Κι εκείνοι που δεν την βλέπουν εθελοτυφλούν», είπε και πρόσθεσε πως όσοι λένε ότι η διοίκηση του Δήμου δεν κάνει μεγάλα έργα και αναλώνεται στις μικροπαρεμβάσεις, είναι βαθιά νυχτωμένοι! «Είναι πολλά τα έργα που δουλεύονται και θα αρχίσουν να φαίνονται τους επόμενους μήνες», σημείωσε και συμπλήρωσε πως στον Δήμο Καβάλας εξελίσσονται έργα 140 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 80 εκατομμύρια ευρώ αφορούν νέες εντάξεις από την σημερινή δημοτική Αρχή.

Ειδικά για την Δημοτική Ενότητα Φιλίππων είπε: «Κάναμε πράγματα, που δεν έγιναν τα τελευταία δέκα έτη. Χάρη στην συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων, γιατί είμαστε ένας Δήμος και όλοι οι δημότες δικαιούνται να έχουν την ίδια αντιμετώπιση από την διοίκηση».

Αφού ολοκλήρωσε τον απολογισμό με τις κυριότερες παρεμβάσεις, έκανε την ανακοίνωση της συμμετοχής στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023 και παρουσίασε τους πέντε βασικούς άξονες της πολιτικής του συνδυασμού, εφόσον ανανεώσει την θητεία του στην διοίκηση του Δήμου. Οι άξονες αυτοί είναι οι εξής:

-Η επίτευξη της ενεργειακής αυτονομίας του Δήμου, με την ίδρυση της «ενεργειακής κοινότητας» και την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου, που θα «παράγει» ηλεκτρική ενέργεια 18MW.

-Η ολοκλήρωση των έργων που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

-Η συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

-Η ενίσχυση των κοινωνικών δομών.

-Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Καταλήγοντας, δήλωσε πως η «ομάδα» του «Σύγχρονου Δήμου» έχει, πλέον, την εμπειρία και την τεχνογνωσία, για να υλοποιήσει το ρεαλιστικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα, με λογική, σύνεση και αγάπη για τον Δήμο Καβάλας.

Απαντώντας στην ερώτηση πότε θα ανακοινώσει τους πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, είπε ότι θα παρουσιάσει μία μεγάλη «φουρνιά» με εβδομήντα, ίσως και περισσότερους, υποψηφίους εντός του Απριλίου. «Έχουμε κλείσει, σχεδόν, όλα τα τοπικά ψηφοδέλτια, που ομολογώ ήταν η αγωνία μου», πρόσθεσε.

Επίσης, ερωτηθείς από τον «Κ.Τ.» αν αισθάνεται ότι έχει το προβάδισμα έναντι των συνυποψήφιων του, ως εν ενεργεία δήμαρχος, σχολίασε πως αυτό μπορεί να είναι πλεονέκτημα, αλλά και μειονέκτημα. «Ο κόσμος είναι ο κριτής. Εγώ αισθάνομαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών», είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ