-Τα προηγούμενα τέσσερα έτη, η αντιπολίτευση ήταν το «εμπόδιο» για να κάνει ο Θίοντορ την αναπροσαρμογή στα δημοτικά τέλη. Δεν είχε την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων για να εφαρμόσει την τιμολογιακή πολιτική που ήθελε. Από την 1η Ιανουαρίου 2024 απέκτησε την (πολυπόθητη) πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και θέλει, τώρα, να την εκμεταλλευτεί στο έπακρο!

-Πριν από τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν τον Θίοντορ πως θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Καβάλα, πότε θα τελειώσουν τα έργα ανάπλασης στην πλατεία Καπνεργάτη, την αγορά Αγίου Νικολάου, στην πλατεία των Ποταμουδίων και άλλα τέτοια ζητήματα της καθημερινότητας. Κανείς (και καμία) δεν ρώτησε αν θα αναπροσαρμοστούν τα δημοτικά τέλη, γιατί μάλλον θεωρούσε δεδομένο ότι θα παραμείνουν ίδια. Ο Θίοντορ, όμως, τους αιφνιδίασε. Κυρίως αιφνιδίασε τους άμεσα ενδιαφερόμενους, που είναι οι δημότες και οι επιχειρηματίες.

-Ο Θίοντορ δεν μίλησε καθόλου για αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών. Αν έλεγε ότι θα αυξήσω τα δημοτικά τέλη στα ποσοστά που κυκλοφόρησαν, μετά την εκλογή μου, δεν πιστεύω πως θα εκλεγόταν δήμαρχος. Στην εποχή που η ακρίβεια καλπάζει και τα «υποζύγια» κοντεύουν να γονατίσουν, θα επρόκειτο για πράξη που χρήζει ψυχιατρικής εξέτασης, να ψηφίσει ο δημότης έναν δήμαρχο που προαναγγέλλει (γενναία) αναπροσαρμογή στα δημοτικά τέλη. Με σκοπό, να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες!

-Τα χρήματα που θα μαζέψεις Θίοντορ, από την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών, είναι επαρκή για να κατασκευαστεί η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων; Θα αγοράσει ο Δήμος Καβάλας, μήπως, καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα και κάδους απορριμμάτων; Γιατί δεν βρίσκει ένα πρόγραμμα, μέσω της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ., για να εξυπηρετηθεί στις ανάγκες αυτές; Με τα χρήματα από την αύξηση των δημοτικών τελών, μήπως, θα προσλάβει περισσότερους εργαζόμενους στην καθαριότητα; Ή θα υπογράψει σύμβαση με εργολάβο, για να μαζεύονται, π.χ., τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα, στα οποία υπάρχει υστέρηση σήμερα.

-Το 60% των Καβαλιωτών που απείχε από τις τελευταίες εκλογές, προφανώς, δεν ενδιαφέρεται για την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών και για τα άλλα που προανέφερα. Με τις υγείες μας λοιπόν!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ