-Ο Θίοντορ, στο τέλος της πρώτης θητείας του, «πέρασε» ένα τεχνικό πρόγραμμα έχοντας την μειοψηφία εδρών στο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Καβάλας (μπορούσε να περάσει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα, με μία θετική ψήφο έστω!). Δύο μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2024, έφερε προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο την 1η αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος, δηλαδή το τεχνικό πρόγραμμα της δεύτερης θητείας του! «Αυτό είναι ολική ανατροπή στο τεχνικό πρόγραμμα που ψηφίστηκε προ δύο μηνών!», του είπε ο δημοτικός σύμβουλος, Ηλίας Καλανταρίδης.

-Με νέο αντιδήμαρχο στην Τεχνική Υπηρεσία και την πλειοψηφία των εδρών στο δημοτικό συμβούλιο, Ηλία καρντάσι, ο Θίοντορ θέλησε να «σβήσει» το παρελθόν και να κάνει, συγχρόνως, «επίδειξη ισχύος» στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Φάνηκε και από τον «εξυπνακίστικο» τρόπο που απάντησε στις τοποθετήσεις ορισμένων δημοτικών συμβούλων και την κριτική που έγινε για την «ευρεία αναμόρφωση» του τεχνικού προγράμματος. Όταν ο Μπάμπης Χρυσανίδης σχολίασε ότι: «Μήπως πρέπει να συμμαζευτούμε με τις μελέτες» και ότι υπάρχουν μελέτες που παραμένουν στα ράφια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο Θίοντορ απάντησε, σε έντονο ύφος, ότι: «Αν δεν κάνουμε σοβαρές μελέτες, δεν θα πάρουμε χρηματοδότηση για έργα».

-Από την περίοδο που διετέλεσε αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, ο Θίοντορ έχει ένα «κόλλημα» με τις μελέτες. Ο Δήμος Καβάλας έχει καλό «απόθεμα» σε μελέτες, αλλά η επίδοση σε έργα είναι δυσανάλογα μικρή! Έγιναν μελέτες για να υπάρχουν, αν προκύψει κάποια πρόσκληση για χρηματοδότηση έργου! Η «φιλοσοφία» αυτή συνεχίζεται, με το επιχείρημα ότι, χωρίς μελέτη δεν εξασφαλίζεται χρηματοδότηση και δεν γίνεται έργο. Αλλά, το αποτέλεσμα είναι να δαπανώνται σημαντικά χρηματικά ποσά στις μελέτες και να γίνονται συνεχείς αναμορφώσεις στο τεχνικό πρόγραμμα!

-Εγώ, καρντάσι Ηλία, δικαιολογώ τους υπαλλήλους στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που ξέχασαν να βάλουν στο τεχνικό πρόγραμμα (του 2024) ένα συνεχιζόμενο έργο. Με τόσες μελέτες που πρέπει να ενταχθούν, είναι ανθρώπινο να τους ξεφύγει κάτι!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ