Κατανοούμε την αγωνία των φιλάθλων για την παραμονή της ομάδας στην Super League 2 και την στεναχώρια τους για το ατυχές αποτέλεσμα απέναντι στον Πιερικό, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Η ήττα με σκορ 2-1, σαφώς πλήγωσε τον ήδη πληγωμένο Αθλητικό Όμιλο «Καβάλα» και δημιούργησε, σε αρκετούς, αμφιβολίες για την επίτευξη του στόχου. Κανείς, ούτε οι διοικούντες την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.), ούτε ο προπονητής, ούτε οι ποδοσφαιριστές, δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η παραμονή είναι εξασφαλισμένη. Ο Α.Ο.Κ. δίνει έναν αγώνα επιβίωσης, όχι με τις καλύτερες προϋποθέσεις, για να πετύχει μία υπέρβαση! Έχει κερδίσει τον σεβασμό των αντιπάλων, αλλά ο σεβασμός δεν αρκεί. Υπάρχουν, ακόμα, οι αμφισβητίες, που είναι έτοιμοι σε κάθε «στραβοπάτημα», όπως αυτό με τον Πιερικό, να «πυροβολήσουν» τους υπεύθυνους.

Ο Α.Ο.Κ. βρίσκεται σε αγωνιστική βελτίωση, αλλά χρειάζεται μερικά καλά αποτελέσματα, τα οποία θα βοηθήσουν να «χτίσει» την ψυχολογία του. Η ήττα από τον Πιερικό, είναι ένα αποτέλεσμα που έριξε την ψυχολογία, αλλά δεν πρέπει να «χαλάσει το μυαλό» των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων. Το «λάθος», αν θεωρήσουμε πως η ήττα απέναντι σε μία ομάδα, η οποία μάχεται επίσης για την παραμονή στην κατηγορία, είναι λάθος, μπορεί να διορθωθεί στην συνέχεια. Θα απαιτηθεί ηρεμία, ενότητα και περισσότερη προσπάθεια.

Ο Bogdan Stamenkovic έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Καβάλας πριν συμπληρωθούν δέκα λεπτά παιχνιδιού. Η αρχή ήταν ιδανική, γιατί στα παιχνίδια με αντιπάλους ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο, το πρώτο τέρμα δίνει ψυχολογική ώθηση. Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη. Ο Πιερικός ισοφάρισε σχετικά σύντομα και το α΄ ημίχρονο τελείωσε με σκορ 1-1. Στο 15ο λεπτό του β΄ ημιχρόνου, η φιλοξενούμενη ομάδα σκόραρε δεύτερη φορά και παρά την πίεση που δέχτηκε έως την λήξη του αγώνα, κατάφερε να κρατήσει την πολύτιμη εκτός έδρας νίκη.

Μερικοί ασκούν κριτική σε ποδοσφαιριστές και τον προπονητή, Alexander Nouri, γιατί ακολουθεί επιθετική τακτική. Ο Α.Ο.Κ. χρειάζεται να σκοράρει τέρματα, για να πετύχει νίκες και να μαζέψει βαθμούς. Εμάς, μας βρίσκει σύμφωνους η επιθετική φιλοσοφία του Γερμανού προπονητή, ο οποίος προσπαθεί να προσαρμοστεί στο έμψυχο υλικό που έχει και στις συνθήκες κάθε παιχνιδιού. Κι αυτός μαθαίνει την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και διορθώνει τα λάθη του. Δυστυχώς, δεν έχει τον χρόνο, για να δουλέψει ισομερώς την τακτική του στο επιθετικό και το αμυντικό παιχνίδι. Έδωσε περισσότερη βαρύτητα στο επιθετικό κομμάτι, γιατί, όπως προαναφέραμε, ο Α.Ο.Κ. πρέπει να σκοράρει για να κερδίσει νίκες και βαθμούς. Οφείλουμε να είμαστε επιεικείς στα λάθη κι ας κοστίζουν ήττες, όπως απέναντι στον Πιερικό! Ευχόμαστε το συγκεκριμένο παιχνίδι, να γίνει η απαρχή για μία αντεπίθεση με περισσότερες ευχάριστες στιγμές.

Απέναντι στον Πιερικό αγωνίστηκαν οι: Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Στίκας, Πανουργιάς, Μπελεβώνης, Σαμπανίδης, Spacic, Ebert, Ammour, Caiuby Francisco da Silva, Stamenkovic (Οκάν Σουλεϊμάν, Bouman).

Στα άλλα παιχνίδια της 20ης αγωνιστικής ημέρας του βορείου ομίλου σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Λάρισα-Ολυμπιακός Πειραιώς Β 2-1, Τρίκαλα-Πανσερραϊκός 1-1, Π.Α.Ο.Κ. Β-Τρίγλια/Ηρακλής 0-0, Νίκη Βόλου-Απόλλων Πόντου 1-0, Αλμωπός Αριδαίας-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0, Θεσπρωτός-Ξάνθη 0-0, ρεπό Απόλλων Λάρισας. Το παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου-Βέροια αναβλήθηκε.

Η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Βέροια 42, Λάρισα 39, Ξάνθη 33, Αναγέννηση Καρδίτσας 29, Ολυμπιακός Πειραιώς Β 28, Νίκη Βόλου 27, Π.Α.Ο.Κ. Β 26, Αλμωπός Αριδαίας 25, Τρίγλια/Ηρακλής 25, Θεσπρωτός 23, Πιερικός 18, Απόλλων Πόντου 17, Πανσερραϊκός 17, Τρίκαλα 17, Απόλλων Λάρισας 16, Ολυμπιακός Βόλου 13, Καβάλα 13.

Την 21η αγωνιστική ημέρα θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Ξάνθη-Καβάλα, Βέροια-Π.Α.Ο.Κ. Β, Ολυμπιακός Πειραιώς Β-Απόλλων Λάρισας, Πιερικός-Αλμωπός Αριδαίας, Αναγέννηση Καρδίτσας-Νίκη Βόλου, Απόλλων Πόντου-Ολυμπιακός Βόλου, Τρίγλια/Ηρακλής-Τρίκαλα, Πανσερραϊκός-Λάρισα, ρεπό: Θεσπρωτός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ