Είπε ο Στέλιος Ιγνατιάδης, αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού και απασχόλησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ότι στο «Βερούλειο» γήπεδο αθλούνται γύρω στους χίλιους αθλητές (σ.σ. καθημερινά προσθέτουμε εμείς). Ο αριθμός αυτός είναι ασύλληπτος! Σε ποια αθλητική εγκατάσταση αθλούνται χίλιοι αθλητές με ασφάλεια; Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς διαμαρτύρονται όταν σε ένα σχολικό τμήμα γίνεται διδασκαλία σε περισσότερους από δεκαπέντε (15) μαθητές και μαθήτριες.
Δεν καταλαβαίνουν οι «ταγοί» πως οι χίλιοι αθλητές πρέπει να «μοιραστούν» σε περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις; Βρήκαν την «εύκολη λύση» (και πιο δαπανηρή), να αντικαταστήσουν τον φυσικό με συνθετικό χλοοτάπητα (σύγχρονων προδιαγραφών). Το Υπουργείο εσωτερικών έκανε πρόσκληση για το έργο με δαπάνη 800.000 ευρώ! Με το χρηματικό αυτό ποσό, ο Δήμος Καβάλας μπορούσε να κατασκευάσει τρία, τουλάχιστον, γήπεδα (με αποδυτήρια) και να τα παραχωρήσει στα τρία σωματεία που εδρεύουν στο «Βερούλειο» γήπεδο, τον «Βύρωνα», την Α.Ε. Καβάλας και τον «Ηρακλή» Ποταμουδίων, για να προπονούνται οι αθλητές και οι αθλήτριες τους. Έτσι, το «Βερούλειο» γήπεδο θα «αποσυμφορηθεί», δεν θα φθαρεί η εγκατάσταση και θα υπάρχει ασφάλεια στην χρήση της.
Είπε και κάτι ακόμα ο Στ. Ιγνατιάδης, ότι τουλάχιστον χίλιες οικογένειες δεν θα μετακινούνται σε άλλα γήπεδα, αλλά θα αθλούνται τα παιδιά τους σε ένα γήπεδο. Υπήρξαμε αθλητές και χρησιμοποιούσαμε την αστική συγκοινωνία, «αλλάζαμε» τέσσερα λεωφορεία για να μετακινηθούμε από το σπίτι προς το κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας (και αντίστροφα) τρεις φορές την εβδομάδα για προπόνηση. Στην ηλικία του λυκείου. Αν κατασκευαστούν τρία, ή τέσσερα, γήπεδα για προπόνηση εντός του αστικού ιστού, θα έχουν πρόβλημα οι χίλιες οικογένειες να μετακινούν τα παιδιά τους; Πως μετακινούν οι γονείς τα παιδιά τους στο «βοηθητικό» γήπεδο του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» στο Περιγιάλι, για να παίξουν ποδόσφαιρο στην ακαδημία του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα»; Το ίδιο να γίνει και για τις ακαδημίες των υπόλοιπων αθλητικών σωματείων. Ας γίνει συμφωνία, να χρησιμοποιούν το γήπεδο στο Περιγιάλι δύο σωματεία. Με ένα μικρό χρηματικό ποσό, το γήπεδο αυτό γίνεται «κουκλί» προπονητικό κέντρο. Στην δυτική πλευρά της Καβάλας, υπάρχει το γήπεδο στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Υπάρχουν τα γήπεδα στο παλιό στρατόπεδο «Κωτσάλου», το γήπεδο στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», το γήπεδο στην πανεπιστημιούπολη, τα οποία με λογικά χρηματικά ποσά μπορούν να αξιοποιηθούν.
Αλλά, για τους «ταγούς» προέχει η ψηφοθηρία. Με την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο «Βερούλειο» γήπεδο θα «εξυπηρετηθούν» χίλιες οικογένειες, που θα φέρουν αρκετούς «σταυρούς» στις ερχόμενες εθνικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
Έχουμε καταθέσει την άποψη μας για το «Βερούλειο» γήπεδο. Και θα την επαναλάβουμε. Το γήπεδο αυτό μπορεί να γίνει μία «ζεστή» έδρα για την ομάδα ποδοσφαίρου του Α.Ο. «Καβάλα». Ο Δήμος και ο Ερασιτέχνης πρέπει να υπογράψουν μία συμφωνία με χρονικό ορίζοντα είκοσι (20) ετών, για την παραχώρηση του γηπέδου στον Α.Ο.Κ. Ο σύλλογος θα αναλάβει την φροντίδα και την βελτίωση των εγκαταστάσεων. Σημειωτέον ότι, το γήπεδο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από την πρώτη ομάδα και μόνο για την διεξαγωγή αγώνων. Η πρώτη ομάδα έχει το προπονητικό κέντρο της στο Κρυονέρι.
Πρέπει να γίνει μία μελέτη, θα βρει ο Α.Ο.Κ. τον χορηγό για την χρηματοδότησή της, για να κατασκευαστούν καινούργιες κερκίδες στην νότια και την ανατολική πλευρά του γηπέδου. Και να «σκεπαστεί» η βόρεια κερκίδα που απέμεινε. Έτσι, θα αυξηθεί η χωρητικότητα του γηπέδου, ενώ ο Α.Ο.Κ. θα φροντίσει τον φυσικό χλοοτάπητα να είναι άριστος (χαλί) για αγώνες της Super League κατηγορίας.
Έχοντας την μελέτη στα χέρια, ο Α.Ο.Κ. και ο Δήμος Καβάλας θα διεκδικήσουν χρηματοδότηση για την κατασκευή των κερκίδων και την στέγαση της υπάρχουσας. Μακάρι να βρεθεί όλο το χρηματικό ποσό, για να γίνει το έργο «μία κι έξω». Αλλά, σε πρώτη φάση μπορεί να κατασκευαστεί η κερκίδα που κατεδαφίστηκε στην νότια πλευρά, με καινούργια αποδυτήρια στο εσωτερικό και στέγαστρο. Στην συνέχεια, θα «κλείσει» η μικρή κερκίδα στην βόρεια πλευρά, για να κατασκευαστεί το στέγαστρο. Και στο μέλλον, μπορεί να προστεθεί τρίτη κερκίδα στην ανατολική πλευρά (προς το κέντρο της πόλης).
Μακάρι, επίσης, να συμφωνήσουν ο Δήμος Καβάλας με την Δ.Ε.Η., για να δοθεί το παρακείμενο οικόπεδο του παλιού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να επεκταθεί το «Βερούλειο» γήπεδο. Ας γίνει «ανταλλαγή» με δημοτικό οικόπεδο, για να μεταφερθεί ο εξοπλισμός της Δ.Ε.Η. Τα κτήρια θα κατεδαφιστούν, πλην εκείνων που χρησιμοποιούνται ως αποδυτήρια, στα οποία ο Α.Ο.Κ. θα στεγάσει τα γραφεία, ένα μουσείο και ίσως εντευκτήριο και κατάστημα πώλησης ειδών του συλλόγου (μπουτίκ).
Βλέποντας το γήπεδο και την προοπτική που έχει ο Α.Ο.Κ., είμαστε σίγουροι πως θα υπάρξουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι να «επενδύσουν» στην ομάδα ποδοσφαίρου. Και ο Α.Ο.Κ. θα βρει την διοικητική σταθερότητα που λείπει, μετά από την «εποχή» του αείμνηστου Μάκη Ψωμιάδη.













