Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus+, Βασική Δράση ΚΑ2-Στρατηγικές συμπράξεις στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης, με τίτλο: «Let΄s sing together». Πρόκειται για μία στρατηγική σύμπραξη, μεταξύ σχολικών ιδρυμάτων από πέντε χώρες, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Γαλλία, την Ρουμανία και την Τουρκία. Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, το σχέδιο έχει σκοπό, οι μαθητές και οι μαθήτριες να συμπράξουν μουσικά με άτομα από άλλες χώρες, άλλες κουλτούρες και άλλες μουσικές παραδόσεις. Επίσης, στόχος είναι, να συμπεριληφθούν στην διαδικασία παιδιά περιθωριοποιημένα, παιδιά που ανήκουν σε μειονότητες, ή που βίωσαν δύσκολες καταστάσεις. Έτσι, μέσω του τραγουδιού, θα ενωθούν διάφοροι πολιτισμοί και άνθρωποι. Η 5η και τελευταία συνάντηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην Σμύρνη (20-23 Φεβρουαρίου 2023) και περιελάμβανε την επίσκεψη στο καλλιτεχνικό σχολείο Isilay Saygin Guzel Sanatlar Lisesi.

«Την πρώτη ημέρα, η υποδοχή ήταν θερμή και δειπνήσαμε με τον διευθυντή, συναδέλφους καθηγητές, καθώς και με την εκπρόσωπο από την Ρουμανία. Την επόμενη επισκεφτήκαμε την Έφεσο, όπου μας έγινε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο μείζονος ενδιαφέροντος, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο ελληνικό χωριό Sirince, όπου και γευματίσαμε. Την Τετάρτη, επισκεφτήκαμε το σχολείο, όπου μας έγινε ξενάγηση σε όλους τους χώρους, ενημερωθήκαμε για τα μαθήματα, το πρόγραμμα σπουδών και τις δραστηριότητες. Κατόπιν, γευματίσαμε και ακολούθησε μία συναυλία από την ορχήστρα και την χορωδία του σχολείου, προς τιμή μας.

Αυτό στο οποίο καταλήξαμε από κοινού, είναι ότι οι δεσμοί που μας δένουν με την γείτονα χώρα, είναι πιο ισχυροί απ’ ότι πιστεύαμε. Τα κοινά σημεία, οι συνήθειες, ο καθημερινός τρόπος ζωής του απλού κόσμου, δεν διαφέρει πολύ από τον δικό μας. Η ειλικρίνεια που απέπνεαν σε κάθε ενέργεια τους για ευχαρίστησή μας, αλλά και το επίπεδο της φιλοξενίας τους, μας άφησε άφωνους. Όλο αυτό, σε κάνει να θέλεις να δεις το πρότζεκτ, σαν μία αφορμή για περαιτέρω συνεργασία όχι μόνο σε επίπεδο σχολείων, αλλά και σε φιλικό, μεταξύ των συναδέλφων. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και ν’ ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε θέματα κοινωνικά, πολιτικά, ιστορικά, αλλά και εκπαιδευτικά, που αφορούν στα συστήματα των δύο χωρών», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ