-Αν κατάλαβα σωστά, καρντάσια, ο Θίοντορ είπε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, ότι ο Δήμος Καβάλας θα κάνει κάποια παρέμβαση για την άρση της επικινδυνότητας και για να «κρύψει» την ασχήμια των εγκαταλελειμμένων καταστημάτων στην οδό Δοϊράνης, απέναντι από την πλατεία Ελευθερίας. Και μετά, θα στείλει στους ιδιοκτήτες τον «λογαριασμό».

-Σε άλλες περιπτώσεις, ωστόσο, ο Θίοντορ έχει πει πως ο Δήμος δεν μπορεί να επέμβει σε ιδιωτικά ακίνητα, παρά μόνο να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη, για να φροντίσει το ακίνητο του. Με τα παλιά καταστήματα στην οδό Δοϊράνης υπάρχει ζήτημα με τους ιδιοκτήτες τους. Δεν μπορούν, ή δεν θέλουν, να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Αφού δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, προτείνω να αναλάβει δράση ο Δήμος, για να τελειώνουμε με την ασχήμια αυτή.

-Να βρει χρήματα για να απαλλοτριώσει το ακίνητο και οι ιδιοκτήτες να μοιραστούν την αποζημίωση που θα βάλει ο Δήμος Καβάλας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Αφού γίνει η απαλλοτρίωση, ο Δήμος, με δική του δαπάνη, θα κατεδαφίσει το «κουφάρι» και εν συνεχεία θα κάνει ένα έργο αυτεπιστασίας. Για να κατασκευάσει τι; Προτείνω ένα μικρό δημοτικό αναψυκτήριο, το οποίο θα νοικιάσει, για να έχει έσοδα από την λειτουργία του. Ένα διαφορετικό αναψυκτήριο από τα άλλα, στο οποίο θα προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα, που θα προσελκύει τους επισκέπτες της πόλης.

-Η θέση του αναψυκτηρίου είναι ιδανική, γιατί από την πλατεία Ελευθερίας περνούν πολλοί επισκέπτες, ενώ θα συνδυαστεί με το έργο ανάπλασης της αγοράς Αγίου Νικολάου, που θεωρείται το «ιστορικό κέντρο» της Καβάλας.

-Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, θα επιλεγούν τα τοπικά προϊόντα και με ανοιχτό διαγωνισμό ο αρχιτέκτονας που θα σχεδιάσει τον χώρο. Ώστε να γίνει ένα (ακόμα) τοπόσημο για την πόλη και τον τουρισμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ