«Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί», λέει η λαϊκή ρήση. Η α΄ καλλιτεχνική περίοδος πήγε πολύ καλά, ενώ η β΄ καλλιτεχνική περίοδος άρχισε με δύο παραστάσεις στις οποίες εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια στην προπώληση! «Μας κάνει πολύ χαρούμενους ότι εξαντλούνται τα εισιτήρια. Αυτό δείχνει πως ο κόσμος διψάει για θέατρο», είπε η Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, καλλιτεχνική διευθύντρια του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας, στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, για την παρουσίαση του προγράμματος της β΄ καλλιτεχνικής περιόδου, που άρχισε με την παράσταση «Υπερβολές» και συνεχίζεται την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, με την μουσική παράσταση του σχήματος Ecardia στο δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

Θα ακολουθήσουν πέντε ακόμα παραγωγές, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι μετακλήσεις και η τελευταία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Συγκεκριμένα, στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2024, θα παρουσιαστεί η παράσταση: «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», που θα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη όπως είπε η Εύα Οικονόμου-Βαμβακά.

Για την παράσταση «Αυτές που δεν προλάβατε», θα παρουσιαστεί στις 22, 23 και 24 Φεβρουαρίου 2024, μίλησε, μέσω διαδικτύου, η συγγραφέας και σκηνοθέτιδα, Δανάη Λιοδάκη.

Έπειτα από είκοσι έτη, θα παιχτεί πάλι στην σκηνή του θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου» το έργο «Το σπίτι με τα δώρα», που έγραψαν οι αδελφοί Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης. Την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024.

Θα ακολουθήσει το έργο «Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα», στις 29, 30 και 31 Μαρτίου 2024, για το οποίο μίλησε, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης επίσης, η σκηνοθέτιδα, Ερμίνα Κυριαζή. Παίζει ο ηθοποιός Γιώργος Νινιός.

Η β΄ καλλιτεχνική περίοδος θα κλείσει στις 13 και 14 Μαΐου 2024, με το μουσικό θέατρο για παιδιά και νέους «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει», που σκηνοθετεί ο Θοδωρής Αμπαζής, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

«Το θέατρο δεν είναι πολυτέλεια. Καλώ τους γονείς, να πάρουν τα παιδιά τους και να πάνε στην σκηνή του «Αντιγόνη Βαλάκου», για να δούνε τις παραστάσεις της δεύτερης καλλιτεχνικής περιόδου», είπε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, που καλωσόρισε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τον νέο πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Αρχέλαο Γρανά και πρόσθεσε: «Ο νέος πρόεδρος είναι ήπιων τόνων χαρακτήρας και θεωρώ ότι θα συνεργαστεί πολύ καλά με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και το προσωπικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.».

Ο Αρχέλαος Γρανάς ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο του, για την τιμή που του έκανε να τον τοποθετήσει πρόεδρο και δήλωσε πως θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του, για να πετύχει το έργο του θεατρικού Οργανισμού του Δήμου Καβάλας Ευχαρίστησε, ακόμα, το προσωπικό για το φιλικό κλίμα που βρήκε και συμπλήρωσε πως θα κάνει προσπάθεια για την βελτίωση των οικονομικών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ο στόχος είναι, ανέφερε, να «απλωθεί» το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και στις άλλες πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ