Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, Δράση ΚΑ210, με τίτλο: “Together We Stand Against Bullying”, στο οποίο συμμετέχει το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Καβάλας ως εταιρικό σχολείο και συνεργάζεται με σχολεία από την Πορτογαλία (συντονιστικό σχολείο), την Τουρκία, την Ουγγαρία και την Τσεχία, τρεις εκπαιδευτικοί και ισάριθμοι μαθητές του σχολείου ταξίδεψαν στην Πράγα, από 30 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου 2023, προκειμένου να συμμετάσχουν στην τελευταία συνάντηση του προγράμματος.

Η θεματολογία του προγράμματος αφορά τον σχολικό εκφοβισμό και τον εκφοβισμό στο διαδίκτυο (Cyberbullying) και γι’ αυτό τον λόγο, σύμφωνα με το σχέδιο, 6 εκπαιδευτικοί από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν στο αντικείμενο παρακολουθώντας εικονική εκπαίδευση, από το Helsinki Training Center της Φινλανδίας, το διάστημα 11-13 Μαΐου 2022.

Για την τρίτη συνάντηση του προγράμματος στην Πράγα προετοιμάστηκαν και διδάχτηκαν κατά την συνάντηση δύο μαθήματα από κάθε χώρα στο παραπάνω αντικείμενο, με στόχο την αποκόμιση καλών πρακτικών. Ενδιαφέρον παρουσίασε η διαφορετική μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε από τους εταίρους, για να προσεγγίσουν το θέμα. Η διεθνής ομάδα των συμμετεχόντων κλήθηκε ακόμα, να σχεδιάσει διδακτικό υλικό για μικρότερα σε ηλικία παιδιά και να το διδάξει σ’ αυτά με καινοτόμο τρόπο.

Δεν έλειψε η καθιερωμένη ξενάγηση στους χώρους του σχολείου Educanet, παιχνίδια γνωριμίας και εξοικείωσης, καθώς και οι δραστηριότητες εκτός σχολείου, όπως οι επισκέψεις στο μουσείο, στο κάστρο και τα Προεδρικά Γραφεία της Πράγας, στο αστρονομικό ρολόι, στην περίφημη γέφυρα του Καρόλου, η εξερεύνηση της παλιά πόλης. Την τελευταία ημέρα, η διεθνής ομάδα επισκέφθηκε την Δρέσδη στην Γερμανία, πόλη που ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς μέσα σε μία νύχτα, τον Φεβρουάριο του 1945, ανοικοδομήθηκε μετά το τέλος του β’ παγκοσμίου πολέμου και σχεδόν όλη η παλιά πόλη απέκτησε ξανά την αίγλη της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ