Στο πλαίσιο της πράξης «Βελτίωση οδικής ασφάλειας Δήμου Καβάλας», του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, θα γίνουν παρεμβάσεις σε 4 σημεία του Δήμου. Συγκεκριμένα:

-Κατασκευή κόμβου επί της επαρχιακής οδού Αμυγδαλεώνα-Σταυρούπολης, στο ύψος του οικισμού Νέου Ζυγού. Προβλέπεται η κατασκευή κόμβου διαχείρισης της κυκλοφορίας σε μορφή Τ, τριών σκελών, χωρίς καθοδήγηση κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Αμυγδαλεώνα-Σταυρούπολης στο ύψος του οικισμού Νέου Ζυγού. Παράλληλα αντιμετωπίζεται το πρόβλημα διαχείρισης των όμβριων υδάτων και δημιουργείται χώρος στάσης λεωφορείου, χώρος ασφαλούς στάσης.

-Παρεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας εντός του οικισμού του Ζυγού. Οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν στην οδό που διασχίζει το κέντρο του οικισμού, σε μήκος 1.392 μέτρων. Προβλέπεται κατάργηση της διαχωριστικής νησίδας, μείωση του πλάτους του οδοστρώματος ανά λωρίδα κυκλοφορίας, διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και δημιουργία εσοχών, προκειμένου η στάθμευση να γίνεται με ασφαλή τρόπο, δημιουργία διαβάσεων πεζών, εγκατάσταση οδηγού τυφλών ατόμων και διαβάσεων για την κίνηση των ατόμων με αναπηρίες, κατασκευή συστήματος απορροής των όμβριων υδάτων.

-Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην συμβολή της οδού Κουντουριώτου με την οδό

Ομονοίας. Επιδιώκεται η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο βόρειο τμήμα της οδού Κουντουριώτου, καθώς και η βελτίωση της προσβασιμότητας των χρηστών της περιοχής παρέμβασης. Θα κατασκευαστεί κυκλικός κόμβος μιας λωρίδας, με διάμετρο 10 μέτρων και θα διαμορφωθούν οι απαιτούμενες νησίδες. Θα επανασχεδιαστούν τα πεζοδρόμια, θα τοποθετηθούν οδηγοί όδευσης τυφλών, θα δημιουργηθούν διαβάσεις πεζών για την διάσχιση του κυκλικού κόμβου και θα βελτιωθεί ο οδοφωτισμός.

-Επανασχεδιασμός και εισαγωγή νησίδας στην συμβολή της οδού Κουντουριώτου με την οδό Ερυθρού Σταυρού. Αναδιαμορφώνεται η συμβολή της οδού Κουντουριώτου με την παραλιακή οδό Ερυθρού Σταυρού. Κατασκευάζεται τριγωνική νησίδα και επεκτείνονται οι υφιστάμενες. Με αυτό τον τρόπο, αφενός αποτρέπεται η παράνομη στάθμευση, αφετέρου συγκεκριμενοποιούνται οι κινήσεις των οχημάτων, μεγιστοποιείται η κυκλοφοριακή ικανότητα και βελτιώνεται η οδική ασφάλεια.

Μερικά από τα οφέλη που θα προκύψουν από τις παρεμβάσεις είναι:

-Βελτίωση της ασφάλειας της εγκάρσιας διέλευσης της οδού από τους πεζούς, με την χρήση διαβάσεων σε κατάλληλα σημεία. Η ύπαρξη διαβάσεων λειτουργεί και ως μέτρο μείωσης των ταχυτήτων, λόγω της διακοπής της κυκλοφοριακής ροής προκειμένου να συμβεί η διέλευση των πεζών.

-Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας της μηχανοκίνητης κυκλοφορίας.

-Η μείωση των ατυχημάτων και των δυνητικά επικίνδυνων καταστάσεων.

-Η μείωση των σημείων εμπλοκής της κυκλοφορίας.

-Μείωση της ταχύτητας διέλευσης.

-Βελτίωση της προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ