-Δεν είναι μόνο το ζήτημα της εύρεσης μιας θέσης για την στάθμευση του αυτοκινήτου, όταν υπάρχει υψηλή επισκεψιμότητα στην Καβάλα. Με εκατοντάδες οχήματα να κινούνται στους περιορισμένους δρόμους στο κέντρο της πόλης, αυξάνεται η επικινδυνότητα για την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος.

-Όσο προσωπικό της Τροχαίας κι αν βρίσκεται στους δρόμους, είναι δύσκολο να αποφευχθούν οι επικίνδυνοι ελιγμοί των ξένων οδηγών, που προσπαθούν να «προσανατολιστούν» στο άγνωστο περιβάλλον της Καβάλας. Έχω δει, καρντάσια, ξένο οδηγό να μπαίνει με «φόρα» σε μονόδρομο και από τύχη να μην γίνεται ατύχημα! Δεν μπορεί να υπάρχει σε κάθε μονόδρομο ένας τροχονόμος, για να αποτρέπει την είσοδο των αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες.

-Το σίγουρο είναι, ότι το ερχόμενο καλοκαίρι, για να μη πω μετά από το Πάσχα, οι επισκέπτες και τα αυτοκίνητα θα κατακλύσουν την Καβάλα! Και θα ζήσουμε, καρντάσια, «σκηνές απείρου κάλους»! Έως τότε, δηλαδή μέσα σε μερικές εβδομάδες, είναι ανέφικτο να κατασκευαστούν πάρκινγκ, για να εξυπηρετήσουν όχι μόνο τους επισκέπτες, αλλά και τους Καβαλιώτες. Ωστόσο, όσα πάρκινγκ κι αν κατασκευαστούν, δεν είναι αρκετά για να καλύψουν όλα αυτά τα αυτοκίνητα που εισέρχονται στο κέντρο της πόλης. Ούτε 500, ούτε 1.000, ούτε 1.500 νέες θέσεις είναι αρκετές.

-Η ύπαρξη πάρκινγκ προσελκύει περισσότερα αυτοκίνητα στο κέντρο, τα οποία κυκλοφορούν συνέχεια μέχρι να βρούνε μία ελεύθερη θέση! Έτσι αυξάνεται ο κυκλοφοριακός φόρτος στους δρόμους. Και γίνεται το λεγόμενο «μποτιλιάρισμα».

-Έως σήμερα, δεν έγινε στον Δήμο Καβάλας μία συζήτηση πως θα αποτραπεί η κυκλοφοριακή ασφυξία το καλοκαίρι. Η λαϊκή ρήση λέει ότι: «Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Όταν «πλακώσουν» οι χιλιάδες επισκέπτες, όποιο μέτρο κι αν εφαρμοστεί, θα είναι αναποτελεσματικό. Και μετά… ο Θεός βοηθός!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ