-Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας ψήφισε, την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) για την αλλαγή της χρήσης στα κτήρια που στεγαζόταν Κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας στην περιοχή πάνω από την περιμετρική οδό. Δηλαδή, στο παλιό Σανατόριο και στο παρακείμενο κτήριο, που στέγασε την Ορθοπαιδική Κλινική.

-Για την ακρίβεια, με την τροποποίηση αυτή του Γ.Π.Σ., θα διευρυνθούν οι χρήσεις των δύο ακινήτων, τα οποία ανήκουν (και με την βούλα του ανώτατου δικαστηρίου) στην Ιατρική Εταιρεία Καβάλας. Για το κτήριο της παλιάς Ορθοπαιδικής Κλινικής πάρθηκε η απόφαση να στεγάσει γηροκομείο. Θα γίνει μία «επένδυση» ενός εκατομμυρίου ευρώ. Όσον αφορά το παλιό Σανατόριο, ο Μπάμπης Χρυσανίδης, δημοτικός σύμβουλος, πρότεινε να είναι πιο ευρεία η δυνατότητα αξιοποίησης και να εμπλακούν και ιδιώτες. Θα ανοίξουμε, καρντάσια, νέα μεγάλη συζήτηση τα επόμενα χρόνια!

-Βεβαίως, θα αποφασίσει η διοίκηση της Ιατρικής Εταιρείας, που είναι ιδιοκτήτρια του ακινήτου. Όπως αποφάσισε για το κτήριο της παλιάς Ορθπαιδικής Κλινικής. Εγώ να ευχηθώ, να «φωτίσει ο θεός» τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για να πάρουν μία καλή απόφαση. Όχι μόνο για το συμφέρον της Ιατρικής Εταιρείας, αλλά και για την τοπική κοινωνία. Με το ίδιο σκεπτικό, υποθέτω, αποφάσισαν για το γηροκομείο.

-Θέλω να εκφράσω, μόνο, τον προβληματισμό ποια χρήση μπορεί να αποκτήσει το παλιό Σανατόριο, ώστε να είναι «αρμονική» με το παρακείμενο γηροκομείο. Αντιλαμβάνεστε, καρντάσια, ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή με τα ηλικιωμένα άτομα. Αναμένω να «πέσουν στο τραπέζι» οι πρώτες ιδέες και προτάσεις. Το κυριότερο, ευελπιστώ ότι η αξιοποίηση θα γίνει σε λογικό χρονικό διάστημα. Πάντως, τα δύο ακίνητα βρίσκονται σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση και σίγουρα θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ