Για δεύτερο συνεχόμενο έτος, η Energean ήταν χορηγός στον σχολικό μαραθώνιο «Πάμε ανακύκλωση», προσφέροντας τα δώρα που απονεμήθηκαν σε 7 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Καβάλας, μεταξύ αυτών και το 1ο ειδικό νηπιαγωγείο Καβάλας, για την διάκρισή τους στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης. Πρόκειται για εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς και τον οποίο παρέλαβαν τα σχολεία, στην διάρκεια εκδήλωσης της πλατφόρμας Followgreen του Δήμου Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024. Εκ μέρους της Energean, τα δώρα παρέδωσε η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, διευθύνουσα σύμβουλος και country manager της Energean στην Ελλάδα, συνοδευόμενη από τον Αρτέμη Μπαρμπούνη, υπεύθυνο για τις εταιρικές υποθέσεις της εταιρείας στην Καβάλα.

Η Κατερίνα Σάρδη δήλωσε: «Η πρωτοβουλία Followgreen στον Δήμο Καβάλας, είναι πραγματικά αξιέπαινη και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αποτελούμε μέρος της παρέχοντας, μέσα από αυτές τις βραβεύσεις με τα δώρα, κίνητρα για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια στην ανακύκλωση από την μαθητιώσα νεολαία. Οι επιδόσεις των σχολείων αποτελούν ένα παράδειγμα προς μίμηση συνολικά για την κοινωνία, ενώ κι εμείς στην Energean πετύχαμε να υποστηρίξουμε το δικό μας πρότυπο, ανακυκλώνοντας το ενενήντα εννέα τοις εκατό του νερού που χρησιμοποιήσαμε σε όλες μας τις εγκαταστάσεις. Νιώθουμε ότι, η κοινωνία της Καβάλας βρίσκεται σε καλό δρόμο, καθώς μέσα από ανάλογες δράσεις στα σχολεία δημιουργούνται υπεύθυνοι πολίτες, που θα συμβάλλουν σε έναν κόσμο χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, που με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα θα απαντά στις προκλήσεις που σχετίζονται με το κλίμα».

Το Followgreen του Δήμου Καβάλας αποτελεί μία πλατφόρμα που επιβραβεύει τους πολίτες που επαναχρησιμοποιούν, ή ανακυκλώνουν. Οι πολίτες δημιουργούν λογαριασμό και κερδίζουν πόντους μέσω online εκπαιδευτικών δράσεων για την ανακύκλωση και μέσω καταχώρησης της ανακύκλωσης που κάνουν στον Δήμο τους. Στην συνέχεια, εξαργυρώνουν τους πόντους επιβράβευσης σε κληρώσεις, ειδικές παροχές-εκπτώσεις τοπικών επιχειρήσεων, ή τους δωρίζουν σε σχολεία στο πλαίσιο σχολικών δράσεων ανακύκλωσης. Στην διάρκεια της περιόδου 2023-2024, στον σχολικό μαραθώνιο ανακύκλωσης του Δήμου Καβάλας, συμμετείχαν σχολεία και 4.353 μαθητές, με πραγματικά εντυπωσιακές επιδόσεις, καθώς ανακυκλώθηκαν 3.288 κιλά χαρτί, 711 κιλά μπαταρίες, 702 κιλά πλαστικό, 65 κιλά αλουμίνιο και 50 κιλά τηγανέλαιο συνολικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ