Η αναμενόμενη, για τους περισσότερους, επικράτηση του συνδυασμού «Ενωτική Συνεργασία Εμπόρων» στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, επιβεβαιώθηκε στο αποτέλεσμα.

Ωστόσο, το σημαντικό και ευχάριστο είναι η υψηλή συμμετοχή στην διαδικασία. Στην κάλπη προσήλθαν το διήμερο 615 μέλη του συλλόγου εκ των οποίων τα 475 ψήφησαν τον συνδυασμό «Ενωτική Συνεργασία Εμπόρων» και τα 96 επέλεξαν τον συνδυασμό «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπορικού Συλλόγου». Έτσι, στο διοικητικό συμβούλιο που θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες, ο πρώτος συνδυασμός θα έχει έντεκα (11) έδρες τις οποίες θα «μοιραστούν» οι ακόλουθοι εκλεγμένοι: Γιάννης Κελγιώργης, Βασίλης Λεμονίδης, Λίλα Νικολαΐδου, Γιάννης Χατζηαβραμίδης, Έλσα Βακιρτζή, Ηλίας Χάιτας, Χάρης Σεϊτανίδης, Γιάννης Τσίρλης, Παναγιώτης Κουτσόγλου, Αναστασία Κουντουρή, Πένυ Γεωργούλη.

Τις δύο (2) έδρες του συνδυασμού «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπορικού Συλλόγου» θα καταλάβουν οι: Θόδωρος Κοντογεωργίου, Θόδωρος Αλχαζίδης.

Να αναφέρουμε ότι, ο υποψήφιος για την ελεγκτική επιτροπή, Γιάννης Σαρρής, που αναδείχτηκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, δήλωσε πως δεν θα συμμετέχει στην επιτροπή.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών, ο δεύτερος συνδυασμός εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπορικού Συλλόγου» χαιρετίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που στήριξαν με αποφασιστικότητα το ψηφοδέλτιό της στις εκλογές 9-10 Μαρτίου 2023, σε μία περίοδο δύσκολη για τους αυτοαπασχολούμενους και τον λαό γενικά. Το ψηφοδέλτιο της Α.Σ.Ε.Σ. συγκροτήθηκε στην βάση ενός πλαισίου πάλης που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα των συναδέλφων, υιοθετείται από ολοένα και περισσότερους. Η εκλογική άνοδος της Α.Σ.Ε.Σ., ενώ αυξήθηκαν τα μέλη και οι ψηφίσαντες, αντανακλά την αναγνώριση του πρωτοπόρου και καταλυτικού ρόλου της, την αυξημένη συμβολή της στην ανάπτυξη του κινήματος των αυτοαπασχολούμενων, κυρίως στην διαμόρφωση κριτηρίων για την πορεία του συλλόγου μας.

Παρά την αύξηση σε ψήφους και ποσοστό, σε έδρες (+1) και αντιπροσώπους (+1) της Α.Σ.Ε.Σ. στις πρόσφατες εκλογές, ο συσχετισμός παραμένει αρνητικός στο διοικητικό συμβούλιο. Η πλειοψηφία είναι δεσμευμένη στον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής, στην γραμμή της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας που έχουν αρνητικό πρόσημο για τους αυτοαπασχολούμενους. Ωστόσο, η γραμμή αυτή υποχώρησε ποσοστιαία και αυτό αποτελεί θετικό στοιχείο.

Το αποτέλεσμα των εκλογών για την Α.Σ.Ε.Σ. αποτελεί ευθύνη και εντολή για μαχητική αντιπολίτευση, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τις πολιτικές που οδήγησαν σε επιδείνωση του επιπέδου ζωής των αυτοαπασχολούμενων, σε εντατικοποίηση, χρέη, κατασχέσεις, λουκέτα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ