Τα προβλήματα λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και την ανάγκη να κατασκευαστεί καινούργιο σχολείο, που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές απαιτήσεις, έθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, στην υπουργό παιδείας και θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, η υπουργός απάντησε ότι αντιμετωπίζει θετικά την προοπτική κατασκευής καινούργιου σχολείου, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία οικονομικών και εσωτερικών. Επίσης, γνωστοποίησε ότι το Μουσικό Σχολείο θα παραλάβει μουσικά όργανα αξίας άνω των 150.000 ευρώ.

Ακόμα, ο Γιάννης Πασχαλίδης επεσήμανε τα ζητήματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στα εργαστήρια ναυτιλιακού τομέα που υπάγονται στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας, καθώς για το επόμενο σχολικό έτος, η πραγματοποίηση των προβλεπόμενων εργαστηριακών μαθημάτων προϋποθέτει βασικό και αναγκαίο εξοπλισμό που είναι σε έλλειψη. Η υπουργός ανέφερε πως θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες.

Ο βουλευτής έθεσε στην υπουργό το ζήτημα της οδικής ασφάλειας στο Ποδοχώρι του Δήμου Παγγαίου. Ανέφερε ότι, στον δρόμο που διέρχεται μπροστά από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της περιοχής απουσιάζει η σήμανση, ενώ η έλλειψη προειδοποιητικών πινακίδων, διαβάσεων πεζών και άλλων μέτρων προστασίας, αυξάνει τον κίνδυνο για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Η υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την τοποθέτηση διάβασης πεζών μπροστά από το σχολείο το συντομότερο δυνατό.

«Ευχαριστώ θερμά την υπουργό για την συνάντηση. Άκουσε με μεγάλη προσοχή τους προβληματισμούς που εξέθεσα και θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες προς επίλυση των αναφερομένων ζητημάτων», δήλωσε ο Γιάννης Πασχαλίδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ