Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας, στο πλαίσιο της β΄ καλλιτεχνικής περιόδου 2023-2024, παρουσιάζει την δική του παραγωγή, με τίτλο: «Μέθοδος Gronholm». Ένα σύγχρονο και βραβευμένο έργο, που τοποθετεί στο κέντρο τον κωμικοτραγικό αγώνα της εργασιακής επιβίωσης.

Όπως αναφέρει δελτίου Τύπου, ο νέος σκηνοθέτης, Θεοδόσης Σκαρβέλης (απόφοιτος της διακεκριμένης ρωσικής σχολής GITIS, καθοδηγεί μία δυναμική ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών και όλοι μαζί, μάς αφηγούνται την ιστορία του Φερνάντο, του Ενρίκε, της Μερσέδες και του Κάρλος, ή αλλιώς, τεσσάρων από εμάς, στον αγώνα τους να βρούνε μία θέση σε μία αδυσώπητη εργασιακή πραγματικότητα. Με δοκιμασίες που μας πηγαίνουν συνεχώς από την κωμωδία στο δράμα και με διαλόγους που θυμίζουν τις δικές μας καθημερινές συζητήσεις, αναδεικνύουν μία πλευρά της πραγματικότητας που τείνει να γίνει κανόνας. Το Καφκικό σκηνικό της Μιχαήλας Πλιαπλιά, μεταμορφώνει με έναν εντυπωσιακό τρόπο την σκηνή του θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου», ενώ τα ηχοτοπία του Νίκου Σωτηρέλη και οι φωτισμοί της Εβίνας Βασιλακοπούλου, δημιουργούν μία υποβλητική ατμόσφαιρα που ξεφεύγει από τα στενά όρια του ρεαλιστικού θεάτρου.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Jordi Galcerán

Μετάφραση: Μαρία Τσατσαρώνη, Γιώργος Καραμίχος

Σκηνοθεσία: Θεοδόσης Σκαρβέλης

Σκηνογραφία-κοστούμια: Μιχαήλα Πλιαπλιά

Σχεδιασμός φωτισμών: Εβίνα Βασιλακοπούλου

Σχεδιασμός ηχοτοπίου-σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Νίκος Σωτηρέλης

Κατασκευαστές σκηνικού: Γιώργος Μαστοράκης, Γιάννης Σταυρίδης, Κώστας Γαρουφαλίδης

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Κόκκας

Παίζουν οι ηθοποιοί

Φερνάντο: Τρύφωνας Ζάχαρης

Ενρίκε: Θανάσης Χαλκιάς

Μερσέδες: Πάολα Καλλιγά

Κάρλος: Αντώνης Αντωνιάδης

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 8€ (φοιτητικό, κάρτα ανεργίας, άτομα με αναπηρία, άτομα άνω των 65 ετών). Προπώληση εισιτηρίων από την Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 (11:00-14:00 και 18:00-20:00) στο Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (τηλ. 2510 620 566). Τις ημέρες των παραστάσεων, η προπώληση θα γίνεται μόνο στο ταμείο του θεάτρου. Ηλεκτρονική προπώληση Ticketservices.

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, δόθηκε συνέντευξη Τύπου για την παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, παρουσία μερικών συντελεστών, της καλλιτεχνικής διευθύντριας και του προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ο πρόεδρος, Αρχέλαος Γρανάς, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από την καλλιτεχνική διευθύντρια και το προσωπικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., για την παρουσίαση και την παραγωγή σημαντικών παραστάσεων. Η καλλιτεχνική διευθύντρια, Εύα Οικονόμου Βαμβακά, είπε πως η παράσταση περιγράφει τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν, όλοι όσοι θέλουν να βρούνε μία θέση στην αγορά εργασίας. Ο σκηνοθέτης, Θ. Σκαρβέλης, ανέφερε: «Ζούμε σε έναν τετράγωνο κόσμο, έχοντας πλήρη επίγνωση του τι είναι αυτός ο κόσμος. Έχουμε ζήσει στο πετσί μας το αδιέξοδο του αμερικάνικου ονείρου, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη εναλλακτική. Οπότε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε να ανελιχθούμε και να κατακτήσουμε την πολυπόθητη καρέκλα, άλλοτε σαν σε παιδική χαρά κι άλλοτε ψάχνοντας με αγωνία μία διέξοδο κινδύνου σε αυτόν τον στρεβλό  κόσμο».

Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 12 και θα διαρκέσουν έως και τις 28 Απριλίου 2024 (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 9 το βράδυ και Κυριακή στις 8 το βράδυ).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ