Ανακοινώθηκαν, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, από την ACTA, τα ονόματα των 5 μαθητών και φοιτητών από τον Νομό Καβάλας, που προκρίθηκαν στους 100 καλύτερους χρήστες στην Ελλάδα στο Microsoft Office. Οι προκριθέντες, με αλφαβητική σειρά, είναι οι: Αλκμήνη Γαϊταντζή, Αναστάσιος Νόρικοβ, Νικόλαος Μπόσκος, Ανδρόνικος Παπαναστασίου, Δέσποινα Χατζηκωνσταντίνου. Οι Καβαλιώτες διεκδικούν τα τρία «εισιτήρια» για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist, που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Η φετινή προκριματική φάση είχε εκατοντάδες συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα. Τα όρια πρόκρισης ήταν υψηλοτέρα από ποτέ στα 22 έτη ιστορίας του διαγωνισμού.

Η Αλκμήνη Γαϊταντζή, περσινή πρωταθλήτρια του Excel, φοιτήτρια του τμήματος Πληροφορικής του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), θα είναι στον τελικό του Word, o Αναστάσιος Νόρικοβ, μαθητής του 4ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Καβάλας και ο Ανδρόνικος Παπαναστασίου, από το Γυμνάσιο Νικήσιανης, θα κάνουν το «ντεμπούτο» τους στο PowerPoint. Μαζί τους θα είναι η Δέσποινα Χατζηκωνσταντίνου, το νούμερο 4 της πανελλήνιας κατάταξης του 2022, φοιτήτρια του Πάντειου Πανεπιστήμιου. Ο Νικόλαος Μπόσκος, το νούμερο 2 του Excel στην Ελλάδα για το 2023, μαθητής του Γενικού Λυκείου (ΓΕ.Λ.) Νέας Περάμου, θα συμμετάσχει στον τελικό του Excel.

Σε επίπεδο Καβαλιωτών, επίσης, θα κάνουν την «παρθενική» τους εμφάνιση και προπονητές. Η Γεωργία Μαρουσιάδου, φοιτήτρια πληροφορικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ανέλαβε την προετοιμασία μαθητών από Δράμα, Σέρρες, Πιερία και Αττική και κατάφερε να προκρίνει 7 μαθητές στον τελικό. Η Αλκμήνη Γαϊταντζή, έχει αναλάβει μαθητές από Δράμα, Θεσσαλονίκη, Πιερία και Αττική και κατάφερε να προκρίνει 4 μαθητές στον τελικό. Η τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου, της Καβαλιώτικης σχολής πληροφορικής ExpertIN, ταξιδεύει εδώ και δύο έτη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, το «σερί» των 6 συνεχόμενων πρωταθλημάτων και η συγκομιδή 17 πανελλαδικών μεταλλίων σε μία πενταετία, την καθιστά αδιαμφισβήτητα ένα από τα φετινά «φαβορί» του τελικού. Η ExpertIN θα έχει φέτος στην «φαρέτρα» της 37 αξιόλογους μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, οι 25 εκ των οποίων θα έχουν παρουσία στον τελικό του PowerPoint, κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ του διαγωνισμού, 25 στους 34 καλύτερους από μία σχολή.

Ο προπονητής της εθνικής Ελλάδας Microsoft Office Specialist, Παναγιώτης Ασλανίδης, δήλωσε «Φέτος, έχουμε εργαστεί σκληρότερα από κάθε άλλη χρονιά, μένει να δούμε πόσο σκληρά δούλεψαν και οι υπόλοιποι. Ανεξάρτητα από το όποιο αποτέλεσμα, το σημαντικό και φέτος είναι τα παιδιά να περάσουν καλά και η εμπειρία του πανελλήνιου τελικού, να τα συντροφεύει για πολλά χρόνια». Ο πανελλήνιος τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στην Αθήνα, στα κεντρικά γραφεία της TUV AUSTRIA HELLAS.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ