Η θεατρική ομάδα (Λιμένα) του Δήμου Θάσου θα προσφέρει άφθονο γέλιο

0

Πιστή στο «ραντεβού» της, η θεατρική ομάδα Λιμένα του Δήμου Θάσου υπόσχεται άφθονο γέλιο από τις 17 έως τις 21 Απριλίου 2024. Η κωμωδία «Φτυστός ο μακαρίτης», σε σκηνοθεσία της Αμάντας Καταρτζή, κρατάει το κοινό σε αγωνία για το μυστικό, ή καλύτερα την κατάρα της οικογένειας Μπεζενόγλου, που κρατάει από γενιά σε γενιά. Επί σκηνής; Μία γέννα, αλλά και μία κηδεία, απόπειρες αυτοκτονίας, αλλά κυρίως πολύ γέλιο, για όσους επιλέξουν να περάσουν το βράδυ τους (ώρα έναρξης παράστασης 9) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου «Καλογερικό». Το έργο είναι μία σάτιρα της νεοελληνικής κοινωνίας, από την μετεμφυλιακή περίοδο έως σήμερα, με στοιχεία φαρσοκωμωδίας, που παραπέμπουν σε «χαρακτήρες» του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1960. Οι αριστοτεχνικές ατάκες προκαλούν το γέλιο του σημερινού θεατή, αλλά και την αναγνώριση των κακώς κειμένων σε όλους τους τομείς της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής.

Το έργο γράφτηκε το 2012, όταν η οικονομική κρίση κυριαρχούσε και ταλάνισε την Ελλάδα. Οι χαρακτήρες του έργου, είναι εκπρόσωποι μιας κοινωνίας σε κρίση, που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε αυτή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ: Πένυ Φυλακτάκη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: Αμάντα Καταρτζή

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΙΣΑΣ-ΒΙΝΤΕΟ: Αναστάσιος Μπίλιας

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Φανή Αγγελοπούλου, Ελένη Κακηράκη, Νατάσα Καλούδη, Αμάντα Καταρτζή, Αναστάσιος Μπίλιας, Ευστρατία Παναγιώτου, Ολυμπία Παπακυριακίδου, Μαρούλα Σαλωνίδου, Συμεών Σωτηρίου, Ιωάννης Σίμου, Ζωή Σίσκου, Έφη Τζιάφα, Βασίλης Φωτιάδης. Φωνή διαγγέλματος ο Άγγελος Γιαννόπουλος. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6946 506 997.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ