Η έκθεση με τα διοράματα από playmobil για την «αρχαία Θάσο» έρχεται τον Απρίλιο στην Καβάλα

0

Μετά την παρουσίαση που έγινε στην Θάσο, η έκθεση με τίτλο: «Η αρχαία Θάσος αλλιώς» θα «επισκεφτεί» και την Καβάλα. Συγκεκριμένα, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης, από τις 4 έως και τις 12 Απριλίου 2023. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 στις 7 το απόγευμα.

Πρόκειται για την παρουσίαση 18 διοραμάτων πλαισιωμένων με playmobil, με τα οποία επιχειρείται η ακριβής απεικόνιση της αρχαίας πόλης της Θάσου. Κτήρια, πύλες, πύργοι, ναΐσκοι, ιερά, τείχη, όπου διαδραματίστηκαν στην αρχαϊκή έως και την ρωμαϊκή περίοδο, σημαντικά γεγονότα της ιστορίας, του πολιτισμού στην Πόλη Κράτος των Θασίων. Μικρόσωμες πολύχρωμες φιγούρες των playmobil «συνθέτουν» εικόνες, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν ποικίλες μορφές της πόλης. Το Βουλευτήριο, η σκηνή του αρχαίου θεάτρου, οι πύλες του Διός και της Ήρας, του Ερμή, της Θεάς με το άρμα, τα διοικητικά κτήρια, τα Προπύλαια, η αψίδα του Καρακάλλα, είναι μερικά από τα διοράματα που δεσπόζουν στην έκθεση. Έτσι αστικοποιούνται, με κατανοητό και ευφάνταστο τρόπο, όσα θέλει να αφηγηθεί η έκθεση και η ιστορία, δημιουργώντας ένα απολαυστικό ταξίδι στον χρόνο, για μικρούς και για μεγάλους.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: 10:00-14:00 και 17:00-21:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη (τηλέφωνο επικοινωνίας 6946 506 997). Αρωγοί της εκδήλωσης είναι: Δήμος Καβάλας, «Δημοφέλεια» Δήμου Καβάλας, Επιμελητήριο Καβάλας, Θασιακή ‘Ενωση Καβάλας, σωματείο επιπλοξυλουργών Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ