Εκείνοι που λένε ότι: “δεν πάει άλλο”, Αναστασία μου, δεν πηγαίνουν στην κάλπη!

0

-«Δεν πάει άλλο», συζητάνε μεταξύ τους οι Καβαλιώτες, για την στασιμότητα που επικρατεί στην πόλη και ευρύτερα στον Δήμο Καβάλας. «Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος από την στασιμότητα των τελευταίων ετών και από την εικόνα εγκατάλειψης των γειτονιών και των χωριών», είπε η υποψήφια δήμαρχος, Αναστασία Ιωσηφίδου.

-Αυτό που έχει σημασία, Αναστασία μου, είναι όχι τι λένε μεταξύ τους, καθημερινά, οι Καβαλιώτες, αλλά πόσοι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα τον Οκτώβριο. Όταν κάποιος δεν πηγαίνει να ψηφίσει στις εθνικές εκλογές, δεν πρόκειται να συμμετέχει και στις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Και αντιστρόφως. Η πλειοψηφία αυτών που συζητάνε μεταξύ τους και λένε ότι: «Δεν πάει άλλο», δυστυχώς απέχουν από τις εκλογές.

-Γι’ αυτό, καρντάσια, εγώ δεν δίνω σημασία σ’ αυτούς που λένε: «Δεν πάει άλλο» και την ημέρα των εκλογών, δεν βρίσκουν τον δρόμο για το εκλογικό τμήμα και την κάλπη. Όχι γιατί δεν έχουν τις επιλογές για να ψηφίσουν, αλλά γιατί είναι αδιάφοροι ως πολίτες. Αν και «πολίτης» πρέπει να θεωρείται, μόνο εκείνος που συμμετέχει στα κοινά.

-Συμβουλεύω την Αναστασία και τους συνυποψήφιους της, να μην πιστεύουν όσους εκφράζονται με αγανάκτηση, θυμό, απαξίωση και αντίθετα, με κολακευτικά σχόλια, επαίνους και «γλυκόλογα», για τους πολιτικούς και τους αυτοδιοικητικούς. Να έχουν επιφύλαξη, γιατί είναι πολύ πιθανό, το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι εντελώς διαφορετικό από τα σχόλια (αρνητικά και θετικά).

-Όταν ακούνε τα άτομα αυτά να σχολιάζουν, θα απευθύνουν την ίδια ερώτηση: «Εσύ θα ψηφίσεις;». Αν οι θετικές απαντήσεις είναι περισσότερες από τις αρνητικές, ή «δεν ξέρω», μπορούν να είναι αισιόδοξοι. Εκείνος, ή εκείνη, που δηλώνει ότι θα ψηφίσει, δεν θα αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή. Εκείνοι που απαντούν «δεν ξέρω», δεν πρόκειται να εμφανιστούν στην κάλπη και θα κάνουν κριτική από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ