-Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, στην Μεγάλη Λέσχη Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την βράβευση μερικών γυναικών, αθλητριών στην πλειονότητα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Μερικοί θεωρούν πως η εκδήλωση δεν έπρεπε να γίνει, μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και το πανελλήνιο πένθος. Εμείς θεωρούμε ότι, ακόμα και στις δυσκολότερες στιγμές, η ζωή δεν πρέπει να σταματήσει. Η ελληνική κοινωνία πένθησε τις απώλειες στο δυστύχημα και πρέπει να προχωρήσει. Πιστεύουμε πως οι εκδηλώσεις που έγιναν μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και θα γίνουν, σέβονται απολύτως το κλίμα του πολύνεκρου δράματος. Το ίδιο θα γίνει και στην Μεγάλη Λέσχη, για την βράβευση των γυναικών.

-Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν οι διαφωνούντες, μεταξύ αυτών και ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Γιάννης Εριφυλλίδης, ο οποίος παρενέβη για να εκφράσει την «διαμαρτυρία» του, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στην Μεγάλη Λέσχη. «Αναγκάζομαι να παρέμβω, παρόλο που λόγω της εθνικής τραγωδίας έχω αναστείλει κάθε δραστηριότητα σχετική με τις δημοτικές εκλογές, διότι η συγκεκριμένη βράβευση μας προσβάλλει, όλους και όλες, προσβάλλει την Καβάλα και δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση», δήλωσε. Εμείς, πάντως, δεν αισθανόμαστε προσβολή, επειδή ορισμένοι (τοπικοί) φορείς αποφάσισαν να βραβεύσουν ορισμένες γυναίκες.

-Ωστόσο, «αναγκαζόμαστε» να «παρέμβουμε», γιατί αισθανόμαστε ότι προσβάλλει την νοημοσύνη μας, ο λόγος που επικαλείται ο Γιάννης Εριφυλλίδης, για να ακυρωθεί η εκδήλωση. Είπε, συγκεκριμένα, ότι: «Την ώρα που όλη η Ελλάδα ακόμα θρηνεί τους νεκρούς του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος (σ.σ. δεν υπάρχει δυστύχημα, φίλτατε Ιωάννη, που δεν είναι τραγικό), ο Δήμος Καβάλας αποφασίζει να διοργανώσει μεγάλη και τρανή γιορτή για την ημέρα της γυναίκας, με τον βαρύγδουπο τίτλο: «Χρυσές γυναίκες» και να βραβεύσει, μεταξύ άλλων, την γνωστή για τις ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις της, αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου. Ναι, καλά καταλάβατε, την πρώην σύντροφο του Ηλία Κασιδιάρη, η οποία, μάλιστα, τον είχε υπερασπιστεί δημοσίως, για την επίθεσή του στην Λιάνα Κανέλλη. Είναι πραγματικά εξοργιστικό. Υποκρισία, αίσχος και ντροπή».

-Καταρχάς, είναι εντυπωσιακό πως ο Ιωάννης Εριφυλλίδης ασχολείται με το life style και με την ερωτική ζωή προσωπικοτήτων στην Ελλάδα. Επίσης, είναι εντυπωσιακό ότι θυμήθηκε ένα θέμα που απασχόλησε τα Μέσα Ενημέρωσης πριν από έντεκα έτη (το 2012)! Η πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2018, στο αγώνισμα του άλματος τριπλούν, στο Βερολίνο, είχε αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ένα ανέκδοτο για τους αφρικανούς που κατοικούν στην Ελλάδα και τον ιό του δυτικού Νείλου. Το σχόλιο αυτό θεωρήθηκε «ρατσιστικό» και στοίχισε τον αποκλεισμό της αθλήτριας από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Η ανάκληση της συμμετοχής της έγινε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, χωρίς να έχει την δυνατότητα να «απολογηθεί». Το θέμα, μάλιστα, πήρε πολιτική διάσταση και συνδέθηκε με την ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ της αθλήτριας και του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής», Ηλία Κασιδιάρη. Η Βούλα Παπαχρήστου ζήτησε συγνώμη για την ατυχή ανάρτηση και συνέχισε την (πετυχημένη) αθλητική πορεία της. Όσον αφορά την σύντομη ερωτική σχέση με τον πρώην βουλευτή της «Χρυσής Αυγής», αναρωτιόμαστε πως αποτελεί ένα ζήτημα της ιδιωτικής ζωής, απόδειξη για το όποιο «πολιτικό πιστεύω» της αθλήτριας; Με μία ανάρτηση ενός ανέκδοτου και μία ερωτική σχέση, η Βούλα Παπαχρήστου έγινε ρατσίστρια και φασίστρια! Εάν είναι καταδικαστέο το χαστούκισμα του Ηλ. Κασιδιάρη σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη, άλλο τόσο καταδικαστέα είναι η δολοφονία χαρακτήρων.

-«Κάποιοι με κατηγορούν ότι έκανα χρήση αναβολικών ουσιών. Κάποιοι, απλώς δεν με γνωρίζουν. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους Έλληνες, γιατί δεν θα συμμετάσχω στους αγώνες», δήλωσε η Κατερίνα Θάνου, μετά από την απολογία της στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, επειδή δεν υποβλήθηκε σε έλεγχο doping πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα το 2004. Η Κατερίνα Θάνου, με αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2002 στο Μόναχο και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 1999 στο Μαεμπάσι της Ιαπωνίας, θα βραβευτεί επίσης στην Μεγάλη Λέσχη. «Ο Δήμος Καβάλας θα βραβεύσει μία φασίστρια και μία ντοπαρισμένη», ειπώθηκε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Η Κατερίνα Θάνου, μετά από τον προσωρινό αποκλεισμό που της επέβαλε η παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF), όχι για την χρήση απαγορευμένης ουσίας, επέστρεψε στην ενεργό δράση τον Φεβρουάριο του 2007. Τον Ιούνιο του 2005, αθωώθηκε από την πειθαρχική επιτροπή του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., λόγω αμφιβολιών. Και τον Σεπτέμβριο του 2011, η Κατερίνα Θάνου και ο συναθλητής της, Κώστας Κεντέρης, αθωώθηκαν ομόφωνα σε δεύτερο βαθμό από την ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν αποδείχτηκε ποτέ πως οι δύο αθλητές έκαναν χρήση αναβολικών ουσιών.

-Είναι απαράδεκτο, έπειτα από τόσα έτη, να συνεχίζεται η διαπόμπευση των δύο αθλητριών, της Βούλας Παπαχρήστου και της Κατερίνας Θάνου, για μικροπολιτική σκοπιμότητα στον Δήμο Καβάλας. Υπάρχουν άλλα ζητήματα, φίλτατε Ιωάννη Εριφυλλίδη, για να κάνεις κριτική στην δημοτική Αρχή, ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ