Υπογράφηκε από τον δήμαρχο Θάσου, Ελευθέριο Κυριακίδη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Θάσου (Δ.Ε.Υ.Α.Θ.), Κωνσταντίνο Μανίτσα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με διακριτικό τίτλο «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε.», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων οικισμών Πρίνου και όρμου Πρίνου, της Δημοτικής Κοινότητας Πρίνου», συνολικής δαπάνης 4.427.131,42 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.).

Η ολική προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι είκοσι τέσσερις (24) μήνες και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020», με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Συνοχής). Το έργο αφορά στην κατασκευή καινούργιου δικτύου αποχέτευσης λυμάτων στους οικισμούς Πρίνου και όρμου Πρίνου. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

-Τα τρία δίκτυα των αγωγών ελευθέρας ροής, το πρωτεύον και δευτερεύον δίκτυο με συνολικό μήκος 10.500 μέτρα αγωγών διαμέτρου Φ200, 1.200 μέτρα αγωγών διαμέτρου Φ250, 200 μέτρα αγωγών διαμέτρου Φ315, 300 μέτρα αγωγών διαμέτρου Φ400 και 390 φρεάτια επίσκεψης και συμβολής, καθώς και το δίκτυο των ιδιωτικών συνδέσεων με 990 φρεάτια με μηχανοσίφωνα και 4.950 μέτρα αγωγούς διαμέτρου Φ160.

-Το εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων Πρίνου-βιολογικού Πρίνου, με ένα αντλιοστάσιο και έναν καταθλιπτικό αγωγό εξωτερικής διαμέτρου Φ160 με μήκος 1.285 μέτρα.

-Το εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων «ΔΑΣΑΚΙ» και «ΟΡΜΟΣ ΠΡΙΝΟΥ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΡΙΝΟΥ», με δύο αντλιοστάσια και δύο καταθλιπτικούς αγωγούς, ο ένας εξωτερικής διαμέτρου Φ200 μήκους 1.271 μέτρων και ο άλλος εξωτερικής διαμέτρου Φ250 μήκους 1.638 μέτρων.

Ο δήμαρχος Θάσου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πρόκειται για την έναρξη υλοποίησης του πρώτου μεγάλου έργου της πράξης «εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και έργων διάθεσης εκροών οικισμού Πρίνου Δήμου Θάσου, δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων οικισμών Πρίνου και όρμου Πρίνου Δήμου Θάσου», με συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη πράξης 12.382.650,90 ευρώ, που εντάχθηκε πριν από ένα έτος περίπου και ύστερα από πολύχρονη και συστηματική εργασία, ξεπερνώντας γραφειοκρατικά ζητήματα και προβλήματα. Έχοντας μοναδικό γνώμονα της πολιτικής μας, την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα, με σχέδιο, ευθύνη και πρόγραμμα, για την δημιουργία νέων σύγχρονων υποδομών, αλλά και την βελτίωση των υφισταμένων, προς όφελος όλων των πολιτών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ