-Στον προσήνεμο μόλο του λιμανιού «απόστολος Παύλος» της Καβάλας έγινε μία ωραία ανάπλαση, με χρηματοδότηση, αν δεν κάνω λάθος, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Τοποθετήθηκαν και καινούργια φωτιστικά, τα οποία αναδεικνύουν τον μόλο τις νυχτερινές ώρες. Το ερώτημα είναι, για ποιον έγινε η ανάπλαση αυτή; Μόνο για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων;

-Ο Άγγελος Βλάχος, διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, απάντησε στην διαμαρτυρία των Καβαλιωτών, για το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στον προσήνεμο μόλο του λιμανιού, λέγοντας ότι: «Αντιλαμβάνομαι ότι προκάλεσε κάποιες διαμαρτυρίες από κάποιους πολίτες. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι, δεν έχουμε καμία πρόθεση να ταράξουμε τον περίπατο τους και θα τους σύστηνα να κινηθούν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Και αντί να πηγαίνουν στον προσήνεμο μόλο, θα μπορούσαν να πάνε προς την Ραψάνη και την ιχθυόσκαλα. Η Καβάλα έχει μία παράκτια ζώνη, για να περπατήσει οποιοσδήποτε θέλει».

-Επίσης, οι λάτρεις του βαδίσματος, μπορούν να κάνουν τον περίπατο τους και μέχρι το Παληό, για να απολαύσουν το πανέμορφο παραλιακό μέτωπο της Καβάλας! Μάλλον ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Κ. περπατάει καθημερινά προς την Ραψάνη και την ιχθυόσκαλα, γι’ αυτό συνιστά στους πολίτες να κάνουν την διαδρομή αυτή. Είναι ωραία η διαδρομή, δεν αντιλέγω, αλλά δεν θέλουν όλοι να περπατήσουν προς την Ραψάνη, την ιχθυόσκαλα και την Καλαμίτσα.

-Εγώ περίμενα από τον Άγ. Βλάχο να εξηγήσει στους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες, που αγαπούν τον περίπατο στην χερσαία ζώνη του λιμανιού, γιατί δεν έγινε η ανάπλαση στο τμήμα της οδού Αβέρωφ, απέναντι από το κτήριο του Ο.Λ.Κ., ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος περιπάτου από το πάρκο Φαλήρου μέχρι τον προσήνεμο μόλο.

-Θα μπορούσα να δεχτώ τον αποκλεισμό στην πρόσβαση στον προσήνεμο μόλο, επίσης, αν λειτουργούσε ο σταθμός επιβατών κρουαζιέρας και χρειαζόταν να εφαρμοστεί ο κανονισμός ασφάλειας. Αλλά, τέτοιος σταθμός είναι άγνωστο αν θα κατασκευαστεί. Πως έχει την απαίτηση ο Άγ. Βλάχος να εφαρμόσει τα μέτρα ασφάλειας, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για την υποδοχή των επιβατών κρουαζιέρας;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ