Ο Α.Ο.Κ. «απέχει» μία νίκη από την κατάκτηση της 1ης θέσης στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής κατηγορίας και την επίτευξη του (μεγάλου) στόχου της επιστροφής στην Super League 2. Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, θα υποδεχτεί στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» τον Νέστο Χρυσούπολης και με νίκη, θα κατακτήσει το πρωτάθλημα!

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, ο Α.Ο.Κ. νίκησε την «Δόξα» στην Δράμα, με τέρμα που πέτυχε ο Κοσμάς Γκέκας στο 18ο λεπτό του αγώνα. Θα συμφωνήσουμε με τον προπονητή της «Δόξας», Ιεροκλή Στολτίδη, που δήλωσε ότι οι δύο ομάδες είχαν τις «στιγμές» τους στο παιχνίδι. Ο Α.Ο.Κ. είχε περισσότερες και ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο πιο «κλασικές», με πιο «κραυγαλέα» εκείνη με τον Γιάννη Δαλιανόπουλο στο τελευταίο 10λεπτο, που αστόχησε προ κενής εστίας!

Ο Κ. Γκέκας έδειξε γιατί θεωρείται «δεινός» σκόρερ και ο καλύτερος κεντρικός επιθετικός στον όμιλο. Αφού «ξέφυγε» από την προσοχή των αμυνόμενων ποδοσφαιριστών της «Δόξας», βρέθηκε αφύλακτος μπροστά στην εστία και με δεύτερη επαφή (σ.σ. προηγήθηκε μία κεφαλιά από τον Μανώλη Περδίκη νομίζουμε) αξιοποίησε την ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Φίλιππο Δημητριάδη και έκανε το 1-0. Η «Δόξα» δέχτηκε ένα ακόμα τέρμα από στατική φάση, όπως έγινε δύο φορές στο προηγούμενο παιχνίδι από τον Νέστο Χρυσούπολης, κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Ιερ. Στολτίδη.

Στον επιπλέον χρόνο του α΄ ημιχρόνου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για επικίνδυνο παίξιμο πάνω στον Τάσο Λαγό, ο Παύλος Χατζηδημητρίου. Με το αριθμητικό πλεονέκτημα του Α.Ο.Κ. στο β΄ ημίχρονο του αγώνα, φάνηκε η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων. Η ομάδα της Καβάλας κυριάρχησε στην μεσαία γραμμή και δημιούργησε τρεις-τέσσερις «κλασικές» ευκαιρίες, για να σκοράρει ένα, τουλάχιστον, τέρμα και να δώσει διάσταση στο σκορ. Στις τελικές προσπάθειες, ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές της ήταν «βιαστικοί» και αναποτελεσματικοί. Ίσως επειδή βρέθηκαν σε θέση «βολής» δύο μέσοι (Τζελίδης, Γιαγτζίδης) κι ένας ακραίος αμυντικός (Δαλιανόπουλος). Από την άλλη, αυτό δείχνει τον επιθετικό πλουραλισμό του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα και την ευχέρεια να απειλεί με περισσότερους ποδοσφαιριστές. Στο β΄ ημίχρονο, επίσης, η «Δόξα» είχε την καλύτερη στιγμή αμέσως μετά από το (δεξί) κάθετο δοκάρι του Γιάννη Δαλιανόπουλου, με τον δραστήριο ακραίο επιθετικό, Στέλιο Θεοδοσιάδη, ο οποίος έφυγε γρήγορα από την δεξιά πλευρά και προσπάθησε με δυνατό σουτ στην γωνία που έκλεισε σωστά ο τερματοφύλακας του Α.Ο.Κ., Λευτέρης Αστράς, να σκοράρει. Η μπάλα χτύπησε πάνω στο σώμα του τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ. και πέρασε κόρνερ.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι και των δύο ομάδων, που υποστήριξαν θερμά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, σε ένα ηλιόλουστο απόγευμα στην Δράμα, την παραμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Την 28η αγωνιστική ημέρα σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Δόξα Δράμας-Καβάλα 0-1, Νέστος Χρυσούπολης-Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 2-0, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας-Βέροια 0-0, Πανθρακικός-Θερμαϊκός 2-2, Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης-Άρης Αβάτου 0-0, Άρης Πετεινού-Απόλλων Πραλιμνίου 0-0, Αετός Βαρβάρας-Νίκη Ευκαρπίας 2-2, Αναγέννηση Επανομής-Χανιώτης 0-3.

Η βαθμολογία του ομίλου είναι η ακόλουθη: Καβάλα 79 βαθμοί, Νέστος Χρυσούπολης 70, Πανθρακικός 58, Χανιώτης 47, Άρης Αβάτου 45, Θερμαϊκός 44, Ορέστης Ορεστιάδας 44, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας 43, Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης 41, Απόλλων Παραλιμνίου 39, Νίκη Ευκαρπίας 37, Δόξα Δράμας 31, Βέροια 28, Αετός Βαρβάρας 22, Άρης Πετεινού 20, Αναγέννηση Επανομής 19, Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 14.

Την 29η αγωνιστική ημέρα θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας-Απόλλων Παραλιμνίου, Καβάλα-Νέστος Χρυσούπολης, Νίκη Ευκαρπίας-Άρης Πετεινού, Βέροια-Δόξα Δράμας, Χανιώτης-Αετός Βαρβάρας, Θερμαϊκός-Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας, Ορέστης Ορεστιάδας-Αναγέννηση Επανομής, Άρης Αβάτου-Πανθρακικός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ