-Είμαστε βέβαιοι ότι, αν δεν αναλάμβανε ο Α.Ο.Κ. την φροντίδα του χλοοτάπητα, ο αγωνιστικός χώρος στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» θα είχε την ίδια (κακή) εικόνα που έχουν κι άλλοι χώροι του σταδίου. Το αναφέρουμε αυτό, γιατί στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, εγκρίθηκε μία χρηματοδότηση 70.000 ευρώ, προκειμένου να γίνουν ορισμένες εργασίες στο στάδιο. Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή, βρέθηκαν χρήματα, για να γίνει μία μικρή βελτίωση των εγκαταστάσεων! Έπειτα από αίτημα των διοικητικών παραγόντων του Α.Ο.Κ., πάλι, ενόψει της συμμετοχής της ομάδας ποδοσφαίρου στο πρωτάθλημα της Super League 2. Και η προηγούμενη παρέμβαση, με 30.000 ευρώ, έγινε με πίεση από τον τέως ιδιοκτήτη της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.), Alexander Haditaghi, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την κατάσταση των αποδυτηρίων των φιλοξενούμενων ομάδων.

-Θεωρούμε ότι, δεν γίνεται συνέχεια ο Α.Ο.Κ. να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις, για να συντηρείται και να βελτιώνεται μία δημοτική αθλητική εγκατάσταση. Αυτό δείχνει πως, η δημοτική Αρχή δεν έχει μεσοπρόθεσμο, ούτε βραχυπρόθεσμο συμπεραίνουμε, σχέδιο για αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου. Εναπόθεσε το πλάνο στην διοίκηση του Α.Ο.Κ.! Ο Δήμος παίζει τον ρόλο του «μεσάζοντα» προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και την κεντρική διοίκηση, για να εξασφαλίσει κάποια χρηματοδότηση.

-Δεν έπρεπε οι εργασίες που θα γίνουν με τις 70.000 ευρώ μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι, θέλουμε να πιστεύουμε, να είχαν γίνει τα προηγούμενα έτη; Δεν είναι γνωστές οι ανάγκες του σταδίου στους διοικούντες τον Δήμο Καβάλας; Δεν νομίζουμε η συγκεκριμένη χρηματοδότηση να αφορά έκτακτες ανάγκες. Αλλά και στο παρελθόν δεν υπήρχε η ίδια αντιμετώπιση; Πάλι, όταν ο Α.Ο.Κ. προβιβάστηκε στην Super League, ο Δήμος αναγκάστηκε να κάνει εργασίες για να αδειοδοτηθεί το στάδιο, ώστε να φιλοξενεί παιχνίδια της επαγγελματικής κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις ακόμα και για την φιλοξενία διεθνών αγώνων, ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία αγωνίζεται η ομάδα ποδοσφαίρου της πόλης. Κάθε δημοτική Αρχή όφειλε να μάθει ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις και συνέχεια να κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις στο στάδιο.

-Αλήθεια, ακούσατε, ή διαβάσατε, στην προεκλογική περίοδο των περασμένων δημοτικών εκλογών έναν υποψήφιο δήμαρχο, ή συνδυασμό, να δηλώνει τι θέλει να κάνει συγκεκριμένα, για τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού σταδίου «Ανθή Καραγιάννη»; Είπε κάποιος, για παράδειγμα, ότι θα αντικαταστήσει τους λαμπτήρες στους πυλώνες φωτισμού; Ότι θα αντικαταστήσει τις παλιές σιδερένιες πόρτες στις θύρες και θα κατασκευάσει εισόδους στις κερκίδες των θεατών, όπως στα σύγχρονα στάδια και γήπεδα; Ότι θα ανακαινίσει τα θεωρεία των δημοσιογράφων και των «εκλεκτών προσκεκλημένων»; Ότι θα αντικαταστήσει το ταρτάν, κ.λπ.; Τίποτα απολύτως; Γενικόλογες αναφορές, για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου. Με ποια χρηματοδότηση; Με τα «ψίχουλα» που δίνονται και αποσπασματικά;

-Θα ακουστεί, ίσως, παράτολμη και ουτοπική η πρόταση μας προς την διοίκηση του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., αλλά και το διοικητικό σχήμα της νέας Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας, που θα συσταθεί για το πρωτάθλημα της Super League 2. Θεωρούμε πως ο Α.Ο.Κ. πρέπει να σχεδιάσει την κατασκευή του δικού του γηπέδου, όπως κάνουν οι μεγάλοι σύλλογοι στην Ελλάδα και έκαναν πολυάριθμοι σύλλογοι στο εξωτερικό. Το (ιδιόκτητο) γήπεδο, θα είναι το «εφαλτήριο» για να αλλάξει επίπεδο (αγωνιστικό, οργανωτικό, οικονομικό) ο Α.Ο.Κ. Δεν θα γίνει από την μία ημέρα στην άλλη. Χρειάζεται υπομονή, μεθοδική δουλειά και πίστη στον στόχο. Ακόμα κι ένα γήπεδο μερικών χιλιάδων θέσεων (5.000), αλλά σύγχρονο, είναι μεγάλη παρακαταθήκη!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ