Στην συνάντηση που προκάλεσε ο πρωθυπουργός με τους περιφερειάρχες των 13 Περιφερειών της χώρας, συμμετείχε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης. Στην εισαγωγική τοποθέτηση που έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την επιθυμία, η συνάντηση αυτή να γίνεται τουλάχιστον τρεις φορές το έτος, ώστε να παρακολουθείται η πορεία των έργων που υλοποιούνται στις Περιφέρειες και σημείωσε ότι, ο στόχος της κυβέρνησης είναι, να δημιουργήσει μία συνεκτική πολιτική και να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο.

Η συζήτηση αφορούσε την ορθή διαχείριση των προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α., των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την διαχείριση αυτών, καθώς και την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο περιφερειάρχης, Χρ. Τοψίδης, έθεσε υπόψη του πρωθυπουργού, την ανάγκη κατάρτισης χωροταξικού σχεδίου για την εγκατάσταση μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), που εμμέσως διευθετεί και το ζήτημα των βοσκότοπων, την ανάγκη κατάρτισης μητρώου γεφυρών, όπως και την ανάγκη εφαρμογής συντονισμένης πολιτικής, για την καταπολέμηση του δημογραφικού ζητήματος. Ακόμα, ο Χρ. Τοψίδης συντάχθηκε με την άποψη των συναδέλφων του, για την ανάγκη τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου για την αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ των φορέων του Δημοσίου, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις νέες αρμοδιότητες που έχουν αναλάβει οι Περιφέρειες, σχετικά με τον καθαρισμό και την διαχείριση των ρεμάτων και επεσήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων στον σιδηροδρομικό άξονα Ορμένιο-Θεσσαλονίκη, που δύναται να εξυπηρετήσει την εμπορευματική και επιβατική κίνηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Τέλος, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, για την συγκρότηση της επιτροπής για την ανασυγκρότηση του Έβρου και πρότεινε την δημιουργία μιας επιτροπής, που θα παρακολουθήσει την υλοποίηση του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την ανάπτυξη της Θράκης.

Μετά από την συνάντηση δήλωσε: «Ήταν μία εποικοδομητική συνάντηση και είχα την ευκαιρία να θέσω υπόψη του πρωθυπουργού και των παριστάμενων υπουργών μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν την Περιφέρεια μας. Θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη και την πορεία των θεμάτων που θέσαμε και αισιοδοξώ ότι σύντομα θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες λύσεις».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ