-Προ μερικών ημερών, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Καβάλας ανακοίνωσε την απόφαση να αποβληθεί από το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας το σωματείο Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Καβάλας (Π.Α.Ο.Κ.), διότι δεν εγγράφηκε στο ηλεκτρονικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.). Αναρωτιόμαστε αν η Ε.Π.Σ. Καβάλας θα απέβαλε από τις διοργανώσεις της (πρωτάθλημα, κύπελλο) ένα σωματείο, επειδή στο γήπεδο που χρησιμοποιεί ως έδρα, δεν υπάρχει γιατρός και φορητός απινιδωτής. Προφανώς, για τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) και την κεντρική διοίκηση, είναι πιο σημαντική προϋπόθεση για την διεξαγωγή των αγώνων μεταξύ ερασιτεχνικών σωματείων, η εγγραφή των σωματείων στο ηλεκτρονικό μητρώο της Γ.Γ.Α.

-Η εκτελεστική επιτροπή της Ε.Π.Ο., στην πρόσφατη συνεδρίασή της, αποφάσισε να υπάρχει υποχρεωτικά απινιδωτής σε όλα τα γήπεδα που διεξάγονται αγώνες ποδοσφαίρου. Μάλιστα, η Ε.Π.Ο. θα στείλει επιστολή στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), με την οποία θα ζητάει να ενημερωθούν οι Δήμοι, ότι είναι υποχρεωτική η ύπαρξη απινιδωτών στα δημοτικά γήπεδα. Και ο απινιδωτής, να είναι προϋπόθεση για την αδειοδότηση του γηπέδου!

-Πέρα από υποκριτική, η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της Ε.Π.Ο. είναι εξωφρενική! Για τον απλούστατο λόγο, διότι υπεύθυνες για την διοργάνωση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων είναι η Ε.Π.Ο. και οι Ε.Π.Σ. Δεν διοργανώνουν τα πρωταθλήματα αυτά οι Δήμοι, για να έχουν την υποχρέωση της παροχής γιατρού και (φορητού) απινιδωτή. Οι Δήμοι παρέχουν μόνο τις αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα) και οφείλουν να διατηρούν τις εγκαταστάσεις σε καλή κατάσταση. Δηλαδή, ο αγωνιστικός χώρος, τα αποδυτήρια και οι βοηθητικοί χώροι, να έχουν ελεγχθεί για την καταλληλότητα τους, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια από τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και γενικά τους αθλούμενους σ’ αυτές.

-Δεν θα διεξαγόταν ποτέ ένας ποδοσφαιρικός αγώνας χωρίς διαιτητές. Την αποζημίωση των διαιτητών πληρώνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία. Γιατί διεξάγονται αγώνες χωρίς γιατρό και απινιδωτή; Επίσης, ο διαιτητής δεν θα επέτρεπε την έναρξη του αγώνα, αν τα δελτία συμμετοχής των ποδοσφαιριστών δεν ήταν θεωρημένα από γιατρό. Ο Δήμος δεν είναι αρμόδιος για την θεώρηση των δελτίων των ποδοσφαιριστών και για την πραγματοποίηση των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων. Πριν, επομένως, η Ε.Π.Ο. ζητήσει από τους Δήμους να τοποθετήσουν φορητούς απινιδωτές σε όλα τα δημοτικά γήπεδα, οφείλει να ελέγξει την υγεία όλων των ποδοσφαιριστών των ερασιτεχνικών σωματείων, γιατί οι συνεχόμενοι αιφνίδιοι θάνατοι εντός των αγωνιστικών χώρων, δηλώνουν πως ο έλεγχος είναι πλημμελής, ίσως και ανύπαρκτος!

-Ας αφήσει η Ε.Π.Ο. την μετάθεση της ευθύνης σε τρίτους και να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα της υγείας των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών και της ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου. Η υποκρισία στην Ελλάδα περίσσεψε!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ