Τριπλασιάστηκε ο (αρχικός) προϋπολογισμός των εορταστικών εκδηλώσεων στον Δήμο Καβάλας

0

-Έχει δίκιο ο Νίκος Μαυρίδης, δημοτικός σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «Δημωφέλεια», ο οποίος σχολίασε το αίτημα για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού της επιχείρησης, προκειμένου να δοθούν περισσότερα χρήματα στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Είπε ο Ν. Μαυρίδης, ότι με 20.000 ευρώ, που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός, δεν γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις. Ήταν επόμενο να γίνει αναμόρφωση, για να φτάσει η δαπάνη στις 73.000 ευρώ. Έπρεπε εξαρχής να προϋπολογιστούν 70.000 ευρώ κι αν χρειαστεί, να γίνει μία μικρή αναμόρφωση του προϋπολογισμού στις 20.000 ευρώ.

-Το παραπάνω παράδειγμα, από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δείχνει την προχειρότητα στον σχεδιασμό και την έλλειψη στόχου στην διοίκηση της «Δημωφέλεια» και στην δημοτική Αρχή. Στον Δήμο Καβάλας, κάθε χρόνο, δεν ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε, για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να υπολογιστεί η δαπάνη του προγράμματος από την αρχή. Αν υπήρχε ένας «κορμός» εκδηλώσεων, θα είχε σταθερό προϋπολογισμό. Και οι «πινελιές» που θα έμπαιναν στην συνέχεια, δεν θα έφερναν εκτίναξη του προϋπολογισμού από τις 20.000 στις 70.000 ευρώ.

-Πρέπει να διαμορφωθεί ένα βασικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, με συγκεκριμένο προϋπολογισμό, το οποίο θα εμπλουτίζεται κάθε χρόνο, αν χρειάζεται, χωρίς να γίνεται υπερβολική μεταβολή στα οικονομικά δεδομένα. Δεν είναι παράλογο σε ένα πρόγραμμα 100.000 ευρώ, π.χ., να προστεθούν 20.000 ευρώ. Δεν είναι λογικό, επίσης, ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, να φτάσει σε τριπλάσιο ύψος στην πορεία.

-Το παραπάνω περιστατικό, καρντάσια, είναι χαρακτηριστικό της πολιτικής που ακολούθησε την τελευταία τετραετία, η διοίκηση της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια», όσον αφορά την διαχείριση των οικονομικών πόρων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ