Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Τourism Festival (φεστιβάλ τουρισμού), για δεύτερο συνεχόμενο έτος, από τον όμιλο εταιρειών Κουρτίδη, με στόχο την ανάδειξη σημαντικών σημείων ενδιαφέροντος που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, της Δράμας, των Σερρών και της Θάσου. Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο σε προορισμούς, που μπορεί να εξερευνήσει και να απολαύσει ο επισκέπτης κάθε εποχή του έτους.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα: «Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε και φέτος στους ειδικά διαμορφωμένους κήπους των κεντρικών γραφείων της Kourtidis Group στην παραλία Οφρυνίου, από την Πέμπτη 4 έως και το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, με δωρεάν είσοδο για όλους. Ήταν τρεις υπέροχες καλοκαιρινές βραδιές για τους εκατοντάδες επισκέπτες, που μέσα από καλαίσθητα περίπτερα με εικόνες, προβολές, αφίσες και έντυπο υλικό, ανακάλυπταν τα μεγάλα «κρυμμένα μυστικά» του τόπου και της ευρύτερης περιοχής.

Βασική φιλοσοφία αυτής της πρωτοβουλίας, είναι η ανάπτυξη, η προώθηση και η ανάδειξη του τόπου, μέσα από ένα φεστιβάλ με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Στόχος του ομίλου εταιρειών Κουρτίδη, είναι να γνωρίσουν όλοι τα σπουδαία σημεία ενδιαφέροντος που υπάρχουν στους Νομούς Καβάλας, Δράμας και Σερρών και ταυτόχρονα, να δημιουργηθούν ελκυστικοί προορισμοί που θα αποτελέσουν σημαντική ανερχόμενη δύναμη στον τουρισμό. Το φεστιβάλ έχει διοργανωθεί για να υποστηρίξει και να ενισχύσει τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι θεσμικοί φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάδειξη αυτού του τόπου και έχει αποτελέσει, πλέον, έναν σπουδαίο θεσμό.

Στην λαμπερή τελετή έναρξης, μία όμορφη έκπληξη περίμενε τους παρευρισκόμενους. Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο μοναδικός Ευτύχης Μπλέτσας, ένας άνθρωπος που έγινε γνωστός μέσα από τις ξεχωριστές τουριστικές εκπομπές του και το όνομά του, είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον τουρισμό και την εξερεύνηση προορισμών. Παρόντες ήταν, επίσης, ο βουλευτής Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, Παναγιώτης Αρχοντής, ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής οικονομίας, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής, ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης, Παντελής Μπόζης, ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Θάσου, Ιωάννης Μαρκιανός, ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Δράμας, Ιωάννης Γεωργιάδης, ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας και υπεύθυνος της Ονειρούπολης, Χρήστος Μαυρίδης, ο αντιδήμαρχος Παρανεστίου, Γιώργος Γιαϊλόγλου, η αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Νευροκοπίου, Ελένη Αμβροσιάδου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Εμείς θεωρούμε χρέος μας στο τόπο που φιλοξένει την δραστηριότητά μας, να αναζητούμε τους τρόπους να του πούμε «ευχαριστώ» και να επιστρέφουμε με θετικές πρωτοβουλίες όλα τα καλά που μας προσφέρει. Είναι υποχρέωσή μας να ανταποδώσουμε κι έτσι βρίσκουμε τρόπους και κάνουμε ενέργειες που δίνουν ικανοποίηση σε όλους τους ανθρώπους που διαμένουν, ή επισκέπτονται τον τόπο μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Kourtidis Group, Νίκος Κουρτίδης.

Η αντιπρόεδρος της Kourtidis Group, Κωνσταντίνα Δημητρόβα, εξέφρασε την συγκίνησή της, τονίζοντας ότι: «Αυτός ο τόπος που όλοι αγαπάμε και πλέον έχουμε σταθερό ραντεβού μαζί του κάθε χρόνο, δεν έχει μόνο καταπληκτική θάλασσα και υπέροχες παραλίες. Αυτός ο τόπος έχει πολλές ανεξερεύνητες ομορφιές που μπορούν -όχι μόνο να γεμίσουν τις μέρες των τουριστών, αλλά να κάνουν κάθε επίσκεψη ξεχωριστή εμπειρία και στο τέλος είναι οι ομορφιές που θα κάνουν τους επισκέπτες μας να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο την περιοχή μας».

Οι παράλληλες εκδηλώσεις

Μία από τις πολλές εκπλήξεις του φεστιβάλ, ήταν η παράλληλη λειτουργία ενός μοναδικού ινσταγκραμικού θεματικού πάρκου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τρισδιάστατες κατασκευές αποτέλεσαν ένα ξεχωριστό κάδρο καλοκαιρινών φωτογραφιών για μικρούς και μεγάλους. Επιπλέον, οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα στον χώρο του φεστιβάλ, να απολαύσουν μία ξεχωριστή ξενάγηση σε ένα θερινό Cine History, με θέμα την μοναδική ιστορία της Αμφίπολης και του Λόφου Καστά.

Ο όμιλος εταιρειών Κουρτίδη ευχαριστεί θερμά όσους παρευρέθηκαν και συμμετείχαν σε αυτό το πολύ σημαντικό για όλους τουριστικό φεστιβάλ. Συμμετέχοντες του Tourism Festival ήταν: η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Σερρών, ο Δήμος Δράμας, ο Δήμος Θάσου, ο Δήμος Παγγαίου, ο Δήμος Αμφίπολης, ο Δήμος Νέστου, ο Δήμος Νέας Ζίχνης, ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου, ο Δήμος Προσοτσάνης, ο Δήμος Παρανεστίου, τα αρχαία Στάγειρα Χαλκιδικής, το θεματικό πάρκο-μουσείο παγωτού Κρι Κρι στις Σέρρες, το εθνικό πάρκο Λίμνης Κερκίνη (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), το σπήλαιο Αλιστράτης, το σπήλαιο πηγών Αγγίτη ποταμού, το εθνικό πάρκο Νέστου, Βιστωνίδας και Ροδόπης (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), το επισκέψιμο ελαιοτριβείο PSARELI στις Σέρρες, το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας, το μουσείο σύγχρονης τέχνης-πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης στις Σέρρες, το μουσείο φυσικής ιστορίας Σερρών, το μουσείο καπνού Καβάλας, το λαογραφικό μουσείο τέχνης Χαγιάτι Λαδιά στην Πρώτη Σερρών, το οχυρό Λίσσε, το πάρκο αρπακτικών-ημερόβιων και νυκτόβιων πτηνών Δράμας, το ναυτικό μουσείο Καβάλας, η Ονειρούπολη Δράμας και τα οινοποιεία Βιβλία Χώρα, Τσικρικώνη, Nico Lazaridi, Μανωλεσάκη και Χατζηγεωργίου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ