-Ο Ντίνος Κλειτσιώτης ήθελε την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, για να διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου Καβάλας. Μετά, ήθελε να γίνει επικεφαλής στον ενιαίο συνδυασμό με την συνεργασία της Αναστασίας Ιωσηφίδου. Στην συνέχεια συζήτησε με τον Μάκη Παπαδόπουλο και τελικά, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του! Φάνηκε, εξαρχής, πως είναι μία «ευκαιριακή» υποψηφιότητα, που απευθύνεται στο κομματικό κοινό της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε, το δήλωσε στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την απόσυρση της υποψηφιότητας του δημάρχου Καβάλας: «Θέλω να σας ενημερώσω ότι, δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου για τον Δήμο Καβάλας, αφού ο χώρος από τον οποίο προέρχομαι, καταβαίνει στις επικείμενες εκλογές διασπασμένος σε περισσότερους από έναν συνδυασμούς, παρόλο που ο συνδυασμός μας αναδεικνύεται δεύτερος σε όλες τις δημοσκοπήσεις», έγραψε.

-Με την δήλωση αυτή, ο Ντίνος Κλειτσιώτης επιχειρεί να δικαιολογήσει την αδυναμία του να συγκροτήσει συνδυασμό (σ.σ. πως μπορεί να είναι δεύτερος στις δημοσκοπήσεις, όταν δεν έχει συγκροτήσει συνδυασμό;), γιατί από τις 15 Ιουνίου 2023, που επισημοποίησε το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο, είχε περιθώριο δυόμισι μήνες για να σχηματίσει μία αξιοπρεπή «ομάδα» υποψηφίων συμβούλων. Ωστόσο, ανάλωσε ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στην διαπραγμάτευση με την Αναστασία Ιωσηφίδου, για την δημιουργία ενός δήθεν κοινού ψηφοδελτίου. Στην πραγματικότητα, αποσκοπούσε να εκμεταλλευτεί την πολύ καλή δουλειά που έκαναν η Αν. Ιωσηφίδου και οι συνεργάτες της, για τον σχηματισμό αξιόμαχου συνδυασμού και του ρεαλιστικού προγράμματος αυτού. Η Αναστασία βρισκόταν πολύ πιο μπροστά, γιατί άρχισε να δουλεύει εγκαίρως και όχι την τελευταία ώρα. Ο Ντίνος Κλειτσιώτης «καπέλωσε» την δουλειά που έκανε η συνυποψήφια του, ανακοινώνοντας πριν από την ημερομηνία που συμφώνησαν, ότι το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, για το ποιος θα ηγηθεί του ενιαίου συνδυασμού, τον έβγαλε οριακά πρώτο! Η συνεργασία ναυάγησε και ο Ντίνος αναγκάστηκε να συνεχίσει μόνος. Το χρονικό περιθώριο ήταν στενό και αναζήτησε νέο στήριγμα, στο πρόσωπο του Μάκη Παπαδόπουλου. Γιατί επέλεξε τον Μάκη Παπαδόπουλο; Γιατί ο συγκεκριμένος υποψήφιος έχει την εύνοια μερίδας στελεχών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, ο Ντίνος Κλειτσιώτης όταν αναφέρεται στην διάσπαση του χώρου που προέρχεται, δεν περιλαμβάνει στους «διασπαστικούς» συνδυασμούς τον συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου.

-Με την «προτίμηση» που έδειξε στον Μάκη Παπαδόπουλο, επίσης, ο Ντίνος Κλειτσιώτης θέλει να στείλει μήνυμα προς τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, ότι μετά την απόσυρση της δικής του υποψηφιότητας, η ψήφος πρέπει να δοθεί στον Μάκη Παπαδόπουλο. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να «ενοχοποιήσει» τους άλλους συνδυασμούς για την διάσπαση του χώρου της Νέας Δημοκρατίας. Του διαφεύγει, ωστόσο, κάτι πολύ σημαντικό. Στις εκλογές της αυτοδιοίκησης, ο κόσμος δεν ψηφίζει με κομματικό κριτήριο και με «κομματική γραμμή». Το πολιτικό παιχνίδι που έπαιξε τους τελευταίους δυόμισι μήνες δεν του βγήκε σε καλό. Στις 8 Οκτωβρίου 2023, θα μάθουμε τον ευνοημένο (υποψήφιο δήμαρχο) της στάσης του Ντίνου Κλειτσιώτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.