-Δεν είναι έκπληξη η ανάδειξη των ίδιων προσώπων στις τέσσερις βουλευτικές έδρες του Νομού Καβάλας. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν το «ακλόνητο φαβορί» για την 1η θέση όχι μόνο στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και μεταξύ όλων των υποψηφίων όλων των κομμάτων! Επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό με «εμφατικό» τρόπο, αφού τον ψήφισε το 73,89% των ψηφοφόρων που επέλεξε την Νέα Δημοκρατία! Μάλιστα, σχεδόν διπλασίασε τον αριθμό των σταυρών προτίμησης, σε σύγκριση με το 2019. Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2023 έλαβε 25.340 σταυρούς προτίμησης (σ.σ. η Νέα Δημοκρατία πήρε 34.290) και το 2019 συγκέντρωσε 13.228. Δεν είναι υπερβολή να σχολιάσουμε, ότι η Νέα Δημοκρατία χωρίς τον Ν. Παναγιωτόπουλο, θα ήταν στην ίδια «μοίρα» με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (Προοδευτική Συμμαχία) και το Πα.Σο.Κ. (Κίνημα Αλλαγής)! Ωστόσο, το μεγάλο «χαρτί» του Ν. Παναγιωτόπουλου, για να καταγράψει το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου 2023, ήταν η συμμετοχή του στην κυβέρνηση στο χαρτοφυλάκιο του υπουργού εθνικής άμυνας. Οι Καβαλιώτες επιβράβευσαν τον υπουργό και όχι τον βουλευτή, Ν. Παναγιωτόπουλο.

-Η Νέα Δημοκρατία κατέκτησε δύο ακόμα έδρες, τις οποίες «μοιράζονται» ο Γιάννης Πασχαλίδης και ο Μακάριος Λαζαρίδης, με την ίδια κατάταξη όπως το 2019. Αλλά, με μία αξιοσημείωτη διαφορά 3.464 ψήφων! Ο Γιάννης Πασχαλίδης ήρθε δεύτερος, με 10.302 ψήφους, ενώ ο Μ. Λαζαρίδης κατέλαβε την 3η θέση, με 6.838 ψήφους. Το 2019, η διαφορά μεταξύ τους ήταν 954 σταυροί προτίμησης. Ο Γιάννης Πασχαλίδης εξακολουθεί να είναι αγαπητός στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και εργατικός βουλευτής. Οι ψηφοφόροι τον τίμησαν για το ήθος, την εντιμότητα και την προσπάθεια που κατέβαλε για τα ζητήματα του Νομού Καβάλας. Ο Μ. Λαζαρίδης είχε μεγάλη πτώση (σ.σ. 4.049 ψήφους λιγότερες από τις εκλογές του 2019) κι αν υπήρχε μία πιο δυναμική υποψηφιότητα από τις τρεις γυναίκες του βουλευτικού ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, την Αγγελική Δεληκάρη, την Ειρήνη Βρανά και την Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, είμαστε σίγουροι πως θα έχανε την τρίτη έδρα! Οι πρωτοεμφανιζόμενες, Αγγελική Δεληκάρη και Ειρήνη Βρανά, πέτυχαν καλό «πλασάρισμα» και ειδικά η πρώτη έβαλε «παρακαταθήκη» για να εκλεγεί στις επόμενες εκλογές.

-Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, η Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου δεν είχε αντίπαλο! Οι υπόλοιποι πέντε στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο είχαν συμπληρωματικό χαρακτήρα! Όσο θα βρίσκεται χαμηλά στον Νομό Καβάλας το Πα.Σο.Κ.-Κίνημα Αλλαγής, η Σ. Ελευθεριάδου θα έχει «καπαρωμένη» την έδρα που «περισσεύει» από την Νέα Δημοκρατία. Ο χώρος της λεγόμενης κεντροαριστεράς παράταξης, βρίσκεται σε βαθιά πολιτική κρίση. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και το Πα.Σο.Κ.-Κίνημα Αλλαγής, είναι «συγκοινωνούντα δοχεία». Κανένα από τα δύο αυτά κόμματα, δεν μπορεί να γίνει ο «δεύτερος πόλος», που θα διεκδικήσει την εξουσία από την Νέα Δημοκρατία. Κατά την άποψη μας, πρέπει να αναδυθεί ένας νέος «πόλος» από τον πατριωτικό χώρο, που θα «υποσκελίσει» τα συστημικά κόμματα και θα βάλει τέλος στην πεντηκονταετή κυριαρχία τους στην κεντρική πολιτική σκηνή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.