-Το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου 2023, δεν θα αναλυθεί μόνο από τα επιτελεία των κομμάτων. Θα δώσει «τροφή» και στους υποψήφιους συνδυασμούς των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, ενόψει του Οκτωβρίου. Άλλωστε, αρκετοί υποψήφιοι δήμαρχοι δήλωσαν ότι, οι εθνικές εκλογές θα διαμορφώσουν και το σκηνικό των εκλογών στην αυτοδιοίκηση. Στον Δήμο Καβάλας φάνηκε η πρωτοπορία της Νέας Δημοκρατίας. Με 14.887 ψήφους πήρε ποσοστό 40,79%, που είναι ικανό να αναδείξει δήμαρχο από τον χώρο.

-Η «πρωτιά» της Νέας Δημοκρατίας και ιδιαίτερα η συσπείρωση που έδειξαν οι ψηφοφόροι της, κατά την άποψη μου, είναι ευνοϊκός παράγοντας, για το εγχείρημα της συνεργασίας μεταξύ της Αναστασίας Ιωσηφίδου και του Ντίνου Κλειτσιώτη. Η απόφαση των δύο υποψήφιων δημάρχων να συμπορευτούν, με στόχο την αλλαγή στην διοίκηση του Δήμου Καβάλας, μετά από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, αποδεικνύεται έξυπνη. Και «μονόδρομος» για να γίνει πραγματικότητα η αλλαγή στην διοίκηση του Δήμου.

-Η ενωμένη παράταξη, θα εκπροσωπήσει τον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Και εκτιμώ, καρντάσια, ότι θα πάρει την μεγάλη μερίδα των 14.887 ψηφοφόρων του κόμματος στον α΄ γύρο των δημοτικών εκλογών. Δεν αποκλείεται  Δεν αποκλείεται να καταλάβει την 1η θέση, αφού το 2019, ο συνδυασμός «Ανάσα για τον Δήμο», με επικεφαλής την Δήμητρα Τσανάκα, έλαβε 10.011 ψήφους. Οι 4.876 της διαφοράς, καρντάσια, δεν θα πάνε όλες στον Makis, ο οποίος στηρίζεται από μερίδα κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε στον Θίοντορ, που προέρχεται από τον πολιτικό χώρο της κεντροαριστεράς.

-Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, θα καταγράψουν μονοψήφιο ποσοστό και όχι υψηλότερο του 7,5%, που απέσπασε το 2019 ο συνδυασμός «Συμπαράταξη Πολιτών», με επικεφαλής τον Άρη Βέρρο. Η «Συμπαράταξη Πολιτών», παρεμπιπτόντως, δεν είναι σίγουρο ότι θα συμμετάσχει στις εκλογές του Οκτωβρίου, χωρίς τον Α. Βέρρο επικεφαλής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ