-Έπειτα από τόσα χρόνια εγκατάλειψης, καρντάσια, θα γίνει θεατρική παράσταση στο ανοιχτό κολυμβητήριο Καβάλας! Αυτή είναι η «αξιοποίηση» της αθλητικής εγκατάστασης που ονειρεύεται η σημερινή δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας; Να πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι παραστάσεις του φεστιβάλ Φιλίππων; Είναι πολύ λυπηρό το κατάντημα του κολυμβητηρίου, που ανέδειξε γενιές Καβαλιωτών κολυμβητών, αθλητών της υδατοσφαίρισης, προπονητών και φιλάθλων του υγρού στίβου. Ένα κομμάτι της αθλητικής ιστορίας της Καβάλας απαξιώθηκε, δυστυχώς συνειδητά, από τους διοικούντες τον Δήμο.

-Το κολυμβητήριο κατασκευάστηκε, για να συμβάλλει στην ανάπτυξη των αθλημάτων της πισίνας και όχι για γίνονται θεατρικές παραστάσεις και άλλες πολιτιστικές δράσεις, ούτε για να χρησιμοποιηθεί για την αναψυχή των τουριστών και των Καβαλιωτών. Η θεατρική παράσταση, είναι η πρώτη δράση που γίνεται μετά το κλείσιμο του κολυμβητηρίου το έτος 2010. Αλλιώς φαντάστηκα, καρντάσια, την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου. Φαντάζομαι να ανακαινιστεί και να φιλοξενήσει μία σημαντική διοργάνωση, είτε στην κολύμβηση, είτε στην υδατοσφαίριση, με κατάμεστες τις κερκίδες από κόσμο. Προς το παρόν, θα μαζευτούν μερικές δεκάδες θεατρόφιλων στην αρχή του Σεπτεμβρίου, για να παρακολουθήσουν μία ιδιαίτερη performance για το φεστιβάλ Φιλίππων.

-Ευελπιστώ ότι, το όνειρο μου θα πραγματοποιηθεί, με την ανάπλαση του δυτικού παραλιακού μετώπου από τον κόμβο Φαλήρου μέχρι την ακτή Καλαμίτσα, την οποία εξήγγειλε ο Θίοντορ. Θέλω να πιστεύω πως η ανάπλαση θα αρχίσει λίγο ανατολικότερα, από το ανοιχτό κολυμβητήριο και θα περιλάβει το πάρκο και τον κόμβο Φαλήρου. Αλλιώς, θα χαθεί άλλη μία ευκαιρία να ενταχθεί το κολυμβητήριο στο παραλιακό μέτωπο. Επιτέλους, ο Δήμος Καβάλας πρέπει να προστατέψει την περιουσία του, να φροντίσει την «βιτρίνα» της πόλης και να βοηθήσει τον τοπικό αθλητισμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ