-Πόσο χρόνο, ακόμα, θα δώσει ο Θόδωρος Μαρκόπουλος στον συνονόματο του δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, για να απαντήσει στο απλό ερώτημα, αν είναι χρήσιμη, ή όχι, η γέφυρα απέναντι από το παλιό νοσοκομείο; Αφού δεν απάντησε, επίσημα απ’ όσο γνωρίζουμε, σημαίνει πως η δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρεται για την τύχη της γέφυρας. Δεν κατανοούμε, επομένως, γιατί ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, δεν ανακοινώνει την κατεδάφιση της γέφυρας. Την θεωρεί, μήπως, χρήσιμη; Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ομαλά, μετά το έργο που έκανε ο Δήμος διαπλατύνοντας το τμήμα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού μπροστά από το παλιό νοσοκομείο. Από το 2010, επίσης, το νοσοκομείο «μετακόμισε» στην περιοχή του Άγιου Σίλα.
-Κι έμεινε μία μισοκατεστραμμένη γέφυρα, να δυσφημεί την όμορφη και τουριστική πόλη της Καβάλας. Είναι «ατού» για την τουριστική προβολή της πόλης, φίλτατε αντιπεριφερειάρχη, η γέφυρα που παραπέμπει σε εικόνα της εμπόλεμης περιοχής της Γάζας στην Μέση Ανατολή; Θα αναρωτιούνται οι επισκέπτες, αν η γέφυρα χτυπήθηκε από πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς που εκτόξευσε η Περσία (Ιράν) εναντίον του Ισραήλ, όταν άρχισε η πολεμική σύρραξη στην Μέση Ανατολή! Λέμε κι ένα αστείο για να ελαφρύνουμε το κλίμα, το οποίο είναι φορτισμένο τα τελευταία έτη με την εγκατάλειψη της γέφυρας.
-Μήπως η απραξία δεν οφείλεται στην χρησιμότητα, ή μη, της γέφυρας; Ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος Καβάλας αποφεύγουν να μιλήσουν ξεκάθαρα στους Καβαλιώτες. Από τον Νοέμβριο του 2018, η γέφυρα ούτε επισκευάστηκε, ούτε κατεδαφίστηκε. Γιατί; Έχει η αδράνεια σχέση με την θέση που βρίσκεται η γέφυρα; Δηλαδή, ότι κατασκευάστηκε εντός της ζώνης αιγιαλού, άρα θεωρείται αυθαίρετη κατασκευή; Αν ήμασταν στην θέση κάποιου δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας στον Δήμο Καβάλας, θα ζητούσαμε ενημέρωση από την Κτηματική Υπηρεσία. Κινδυνεύει ο φορέας που θα κάνει παρέμβαση στην γέφυρα με πρόστιμο, από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, γι’ αυτό αποφεύγουν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ο Δήμος Καβάλας να αρχίσουν την επισκευή, ή την κατεδάφισή της; Ας εξηγήσουν, επιτέλους, ποια είναι η αιτία, που δεν ασχολούνται με την γέφυρα;
-Αν υπάρχει ο φόβος του προστίμου, γιατί δεν καλούν το ελληνικό Δημόσιο να κατεδαφίσει το αυθαίρετο κτίσμα μέσα στην ζώνη αιγιαλού; Κι αν δεν δύναται το ελληνικό Δημόσιο, γιατί δεν ζητούν την άδεια του, να κατεδαφίσουν την γέφυρα με δική τους δαπάνη (σ.σ. αντί του προστίμου); Την αρμοδιότητα έχει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, γιατί η γέφυρα ήταν τμήμα του δευτερεύοντος εθνικού οδικού δικτύου. Κι αν δεν έχει την αρμοδιότητα, την ανέλαβε ο πρώην περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, ο οποίος δήλωσε πως θα καλύψει την δαπάνη για την μελέτη και το έργο αποκατάστασης της γέφυρας. Μάλιστα, ανέθεσε την μελέτη στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.».
-Τι λες Θόδωρε Μαρκόπουλε, θα κλείσεις το ζήτημα της γέφυρας μέσα στην θητεία σου; Ή, θα το αφήσεις «προίκα» στον επόμενο αντιπεριφερειάρχη; Δεν απευθύνουμε το ερώτημα στον Θόδ. Μουριάδη, γιατί δεν αναμένουμε να κάνει κάτι θετικό. Όχι μόνο για το ζήτημα της γέφυρας, αλλά γενικότερα στην δεύτερη συνεχόμενη δημαρχιακή θητεία του. Τα «θαλάσσωσε», που λέει η λαϊκή ρήση!
-Μετά από την απογοήτευση και την οργή, έχουμε «ηρεμήσει» και αποφασίσαμε να ασχολούμαστε με την γέφυρα, έως ότου βρεθεί κάποιος τοπικός άρχοντας, ο οποίος θα περάσει από την θεωρία στην πράξη! Στην παρανοϊκή εποχή που ζούμε, η υπομονή και το χιούμορ, έχουν ευεργετική επίδραση στην ανθρώπινη ψυχολογία. Οι τοπικοί ταγοί είναι «αναλώσιμοι». Στις θέσεις του Θόδ. Μαρκόπουλου και του Θόδ. Μουριάδη, θα έρθουν άλλοι. Δεν είναι χρήσιμο, να χαλάσουμε την ψυχική υγεία μας.