Το σοβαρό, για την ασφάλεια, ζήτημα του κυνηγιού των λεγόμενων αμπελοπουλιών, από ξένους κυνηγούς, θέλει να αναδείξει η δημοτική σύμβουλος, Μαρία Βαρύτη, η οποία ζητάει από την δημοτική Αρχή του Δήμου Παγγαίου να παρέμβει, για να προστατεύσει τους κατοίκους και την πανίδα της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών. Η Μ. Βαρύτη αναφέρει τα ακόλουθα: «Πρόσφατα παρακολούθησα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο, που παρουσιάζει την κατάσταση που βιώνουν, πολύ συχνά, οι κάτοικοι στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερών! Δεκάδες, ή εκατοντάδες πυροβολισμοί αντηχούν στην πλαγιά! Ο κίνδυνος από τα αδέσποτα σκάγια για τους διερχόμενους κατοίκους και τους αγρότες τεράστιος! Ο θόρυβος από τους πυροβολισμούς εκκωφαντικός!

Οι πυροβολισμοί προέρχονται από «κυνηγούς», στην πλειοψηφία τους αλλοδαπούς, που εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη απαγόρευσης κυνηγιού για τα αμπελοπούλια στην χώρα μας, σπεύδουν στην περιοχή μας, τα κυνηγούν, τα σκοτώνουν κατά δεκάδες, τα καταψύχουν και τα εξάγουν κυρίως στην Κύπρο. Εκεί θεωρούνται εκλεκτός μεζές, αλλά το κυνήγι τους απαγορεύεται. Τα αμπελοπούλια είναι απειλούμενο με εξαφάνιση είδος, σύμφωνα με οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κέρδη των «κυνηγών»-εμπόρων τεράστια!

Καλούμε τις αρμόδιες Υπηρεσίες, Δασαρχείο και Αστυνομία, να εφαρμόσουν τον νόμο, να εντείνουν τους ελέγχους τους και να σταματήσει, επιτέλους, η απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή κατάσταση! Καλούμε την διοίκηση του Δήμου Παγγαίου να προστατεύσει τους δημότες και την πανίδα της περιοχής, πιέζοντας τις Αρχές να πάρουν μέτρα απαγόρευσης του κυνηγιού και να δείξει ταυτόχρονα οικολογική ευαισθησία σε ένα απειλούμενο με εξαφάνιση είδος, που σε βάρος του πλουτίζουν οι εμπλεκόμενοι αδιαφορώντας για τις συνέπειες τόσο της ασφάλειας των κατοίκων, όσο και της καταστροφής της πανίδας του Παγγαίου!».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ